31 Ocak 2013 Perşembe

Hermes- 24 Faubourg EDT / 1995



Hermes- Fransız moda ve aksesuar markasıdır. Hermes- 24 Faubourg isimli parfümü değerlendireceğiz. Bu parfüm, Paris' in butik mağazaları ve devlet daireleri ile ünlü Rue du Faubourg caddesinden esinlenerek tasarlanmış. Çiçeksi notalar, turunçgiller, odunsu notalar ve amber nüanslarıyla şekilleniyor. Tatlı, tozlu, buruk, pudralı, ekşimsi ve yumuşak rayihalar birbirine karşmış. Tasarımcısı Maurice Roucel olarak gösteriliyor. Çiçeksi- şipre grubunda yer alıyor.

Üst- portakal, şeftali, sümbülteber, ylang ylang, bergamot,

Orta- portakal çiçeği, gardenya, yasemin,

Alt- sandal ağacı, amber, vanilya, paçuli.

Hermes- 24 Faubourg- koku nüanlarına göre yorumlamak istediğimiz bir parfümdür...

Tatlı ve tozlu & buruk notalar= Turunçgiller tozlu, ekşimsi ve buruktur. Bergamot ve portakal olabilir. Tatlı meyveler buna destek verir. Ananas ve şeftali olarak düşünüyoruz. Parfüm böyle bir açılış yapıyor. Turunçgiller baskındır.

Tatlı- yumuşak çiçek ve sabunsu- pudralı çiçek harmanı= Önce tatlımsı çiçeksi notalar baskındır. Frezya, ylang ylang, yasemin olabilir. Sonrasında sabunsu çiçekler kendini hissettirir. Sümbülteber, iris ve orkide gibi, aynı zamanda baharatlı olabilen çiçekler öne geçmektedir. Bu arada çiçeklerin üstünde, meyvemsi bir aroma da algılanıyor. Meyvemsi çiçeksilik kalite, dengeli tatlılık ve nota uyumu gibi değerleri de garanti etmektedir. Güzel bir uygulama olmuş. Sabunsu çiçeklerin yoğun pudralılığını da yumuşatıyor.

Hermes- 24 Faubourg isimli parfümün son kısmında, yumuşak vanilya, koyu ve mumsu amber ve kremsi paçuli bulunmaktadır. Odunsu notaları paçuli kontrol eder. Böylece tenden ayrılır.

Hermes- 24 Faubourg parfümündeki çiçeksi notalara biraz değinmek yerinde olacaktır=

Orta bölümdeki sabunsu ve pudralı çiçekler, makyaj malzemesi ve ruj benzeri kokular veriyor.

Onun öncesinde, neredeyse açılış bölümüyle bağdaşan meyvemsi ve tatlı çiçekler vardır. Bu çiçekler, açılış ve orta katmanı birbirine bağlıyor. Daha hafif, ferah ve turunçgilli çiçekler görmekteyiz.

Hermes- 24 Faubourg- meyve, tatlı çiçek ve vanilya eksenli bir kremsi tonlama da gösteriyor.

Sonbahar- kış, akşam, soğuk havalar gibi zaman dilimlerine uyacaktır. Dengeli dozaj verilirse, günlük kullanımda kendine yer bulur. Kalıcılık, yağlı ve çabuk terleyen tende iki günü geçiyor. Fark edilirlik de her zaman güçül ve yoğundur. Yavaş akışkanlıkla tene yerleşir. Tene oturunca bile fark edilirlik yapar. Aromalar harman halinde, iç içe geçmiş yapıda algılanmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder