22 Mayıs 2014 Perşembe

Bond No. 9 New Haarlem


























ABD kökenli parfüm markası Bond No. 9, kahveli- çikolatalı- vanilyalı bir parfüm üretmiş. Aslında bu parfüm, Rochas Men' in daha üst düzey, daha sofistike versyonudur= Bond No. 9 New Haarlem parfümünü değerlendirmek istiyorum.

New Haarlem; ismini New York' un bir semti olan Haarlem' den alıyor. Bu mahalleyi Hollandalı göçmenler kurmuş. Siyah derili vatandaşların ve ekonomik düzeyi düşük olan insanların yaşadığı bir bölgedir.

Vanilyalı kahve, çikolata, karamel, kakao aromaları var. Oryantal- odunsu kategoriye alınmış.

Üstte lavanta, bergamot ve yeşil notalar; ortada kahve ve sedir ağacı; alt notada ise amber, vanilya, tonka fasülyesi ve paçuli aromaları verilmiş.

Tatlımsı bir lavanta güzel ve modern bir açılışa meydan veriyor. Vanilyalı kahve aroması bunu takip ediyor. Daha sonrasında odunsu notalar gelmektedir. Burada keskin ve yoğun bir paçuli baskınlaşmaktadır. Tenden ayrılışı koyu ve acı kahve/ çikolata hissiyatı ile oluyor.

Sütlü kahve gibi ilginç bir kullanım olmuş. Notalar genelde çok çabuk akıyor ve tene oturuyor. Thierry Mugler A Men gibi koyu ve acımsı kahve/ çikolata hissiyatı vardır. Kaliteli, lüks; ama büyük ölçüde çok değişmeyen, düz çizgide ilerleyen bir kokusu değerlendiriyor. Genelde tatlı, sütlü bir tarz var. Rochas Men ile benzerliği tatlı lavanta açılışı ve karamelli kahve/ çikolata vurgusunda keskinleşmiştir. Rochas Men, daha basit ve sevimli bir yapıya sahiptir. Bond No. 9 New Haarlem ise, daha kompleks, güçlü, koyu, detaylı bir koku karakteri vermektedir. Her iki parfüm de modern trendlere uymakta.

Bond No. 9 New Haarlem, kalıcılık ve fark edilirlik açısından başarılıdır. Tende bir gün kadar esmekte. Fark edilir yönü de kahve, çikolata, paçuli ile güçlü olmakta. Tene oturup güzelleşiyor. Sonbahar- kış için düşünülebilir. Dengeli sıkılmalıdır. Akşam saatleri için uygun olur. Günlük kullanıma izin verir. Davet ve kokteyl için düşünülebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, bğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder