19 Nisan 2013 Cuma

Amouage- Ciel Man EDP / 2003






Yeni yorum...

Amouage, Arap ülkelerinden biri olan Umman' ın kraliyet parfüm markasıdır.

Çok eskiden beri, Arap coğrafyası, Orta Asya, Anadolu ve Orta Doğu bölgeleri parfüm sanatının ve çiçek ve bitki esansı yağlarının merkezi konumundadır. Yalnız, 1983 yılında, Asya' nın ve Doğu' nun parfüm sanatında yeni bir devir başlar...

1983 yılında, Umman Sultanı Kâbus bin Seyid El Ebu Seyd; ülkesinin dış dünyadaki imajını düzeltmek ve takviye etmek amacıyla, Arap geleneklerini ve ülkesinin değerlerini temsil edecek bir parfüm markası yaratmaya karar verir. Bu parfümü tasarlayacak bir uzman aranır. Sultan, müşavirleriyle toplantı ve tartışmalar yapar. Umman veya başka Arap ülkesinde böyle bir parfümü tasarlayacak uzman yoktur. Ve sonunda, dünyaca ünlü Fransız parfüm tasarımcısı Guy Robert ile anlaşma sağlanır. Guy Robert, Umman' a gelince, Sultan' ın huzuruna çıkar. Sultan, O' na; Arap geleneklerine sadık kalarak bir ARAP parfümü yapmasını, bütün Umman' ı dolaşıp gül, tütsü, misk, öd ağacı, mür ağacı, paçuli vs. gibi malzemenin öz yağlarını çıkarmasını, kendisine her türlü kolaylığı ve maddî imkânı sağlayacağını söyler... (vikipedi- fragrantica-alıntı)

Guy Robert, hemen ekibini toplar ve çalışmaya başlar. Bir laboratuvar kurarlar. Son sistem parfüm teknolojisi de Fransa' dan getirilir. Sultan' ın isteği hasıl olur. Ve İlk Amouage parfümü ortaya çıkar= Amouage Gold Man... Sultan, bu bol çiçekli, amberli, misk kokulu parfümü çok beğenir ve takdir eder. Kraliyet parfümü olarak ilan ve tescil ettirir, koruma altına aldırır. Sonra Epic Man, Ubar, Jubilation Silver bunu takip eder.

Amouage- Ciel Man- tatlı, tozlu, sabunsu ve biraz ekşimsi kokular veriyor. Çiçek, meyve / turunçgil ve odunsu nota gibi nüansları var. Aromatik- baharatlı grupta gösteriliyor. 

Üst- gül, bergamot, lavanta, inci çiçeği/ zambak;

Orta- şeftali, yasemin, kakule, tarçın, muskat, portakal çiçeği;

Alt- günlük ağacı/ tütsü, vetiver, paçuli, sedir ağacı, sandal ağacı...

Amouage- Ciel Man- koku formlarına göre yorumlanacaktır=

Meyvemsi turunçgiller= Buruk, ekşimsi ve tatlımsı bergamot, kayısı ve şeftali kullanımını açılışta görürüz. Tütsü aromalı turunçgiller gibi ilginç bir kullanım da vardır. Ferah ve taze meyveler beğenimizi kazandı.

Sabunsu & yumuşak çiçeksi notalar= Bu çiçekler maskülen tarzdadır. Tozlu ve buruk lavanta, yasemin, gül ve süsen gibi çiçekler sayılabilir. Tütsü notası devam eder.

Odunsu notalar= Vetiver ve paçuli tozludur. Sandal ağacı yumuşak ve mumsudur. Tütsü notası ve sabunsu çiçekler aşağıya iner.

Amouage- Ciel Man- aslında genel bir tatlılık barındırıyor. Meyveler ve yumuşak çiçeklerin iç içe geçtiği orta katmanda tatlılık belirgindir. Sabunsu karakter ise, parfümün ikinci koku nüansı olarak orta katmandan kapanışa kadar sürer. Yavaş akışkanlıkla tene yerleşir ve odunsu notalar ve tütsüyle tene yapışıp egemen olur. Tene yakın durmakta.

Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Her mevsime ve genel beğeniye hitap eder. Fark edilirliği, tene oturduktan sonra güçlüdür. Yağlı ve çabuk terleyen tende, gün boyu kalıcıdır. Aromalar katman halinde yapılanmış. Temiz ve rafine harmanı var.

Koku- 5 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder