20 Mart 2013 Çarşamba

Hermes- Un Jardin En Mediterranee EDT / 2003






























Hermes- Fransız moda markasıdır. Bu markanın Bahçe serîsinden Hermes- Un Jardin En Mediterranee isimli parfüm incelenecektir. Kaliteli ve ferah bir kolonya havasındadır. Fark edilirlik ve kalıcılık buna göre düşünülmelidir. Turunçgiller, odunsu notalar, yeşil bitkiler ve çiçeksi notalarla biçimleniyor. Tatlı, yumuşak, tozlu, yağlı ve biraz pudralı tonlamalar yapıyor. Odunsu- aromatik grupta yer almakta. Ancak, bazı kaynaklarda çiçeksi- akuatik grupta gösteriliyor.

Üst- mandalina, bergamot, limon, şeftali,

Orta- portakal çiçeği, yasemin, zambak, nergis,

Alt- selvi bitkisi, incir yaprağı, misk, kırmızı sedir ağacı, sedir ağacı, fıstık.

Bir Akdeniz Bahçesi.

Hermes- Un Jardin En Mediterranee- yeşil yapraklar, aromatik otlar ve turunçgillerle açılıyor. Çok az tatlılık var. Tozlu, yağlı ve acımsı kokular daha belirgindir. Tatlılık mandalina, bergamot ve incir yaprağı kaynaklı olmalıdır. Ama turunçgiller açılışta çok baskın değil. Bir müddet sonra, serin- soğuk su ve ozon notaları eşliğinde keskin nane ve paçuli yaprakları hissediliyor. Yasemin, zambak, frezya, nergis ve portakal çiçeği gibi, yumuşak beyaz çiçek & yeşil kokan ferah çiçek harmanıyla karşılaşıyoruz. Tene oturma böylece başlıyor. Yapay ve parlak sedir ağacı merkezli odunsu notalar ve yumuşak miskle kapanış yapılıyor.

Hermes- Un Jardin En Mediterranee- ilkbahar yaz sezonu, günlük kullanım ve sosyal ortamlar için idealdir. Gün içinde tazelenebilir. Aromalar genelde katman halindedir. Dengeli bir tatlılık var. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Açılıştaki yağlı, acımsı ve tozlu vurguların nane ve paçuliden geldiğini ve bu vurguların orta katmanda daha da anlaşıldığını düşünebiliriz. Su ve ozon notaları ise, yaprak ve bitkilere serpiştirilmiş.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder