24 Aralık 2013 Salı

Bond No. 9- Nuits De Noho EDP / 2003


























Bond No. 9- ABD merkezli parfüm şirketidir. Şimdi Bond No. 9- Nuits De Noho isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, sucul ve ferah esintiler parfümün genelini domine etmiştir.Vanilya, misk, meyveler ve çiçeksi notalarla şekillenmiştir. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, mandalina, ananas yaprağı,

Orta- yasemin, gül ağacı,

Alt- vanilya, paçuli misk.

Bond No. 9- Nuits De Noho- sırasıyla şu aromaları sahneye koymakta : Kremsi tonlamalar yapan tatlı meyveler, sucul karakterde kremsi çiçeksi notalar, kremsi vanilya ve misk. Kremsi meyvelerden baskın olanı ananas meyvesidir ve elbette tropik karakterdedir. Bunu bergamot ve armut destekliyor. Devamında gelen kremsi çiçekler, yeşil ve sucul yapıda olduğundan gül, lotus ve siklamen tahminleri yapılabilir. Yasemin daha kremsi tonlamalar veriyor. Parfüme baştan sona kremsi rayihalar hakim olduğu için, son bölüm de gene kremsi vanilya ve miskten oluşmuştur.

Bond No. 9- Nuits De Noho isimli parfümü yalnızca kremsi koku içeriğine göre değerlendirirsek, bütün notalar harman halindedir ve iç içe geçmiştir- böyle kabul edebiliriz. Ancak diğer taraftan, parfümün meyvemsi, çiçeksi ve vanilyalı katmanlardan meydana gelmiş olduğunu ve bu katmanların sırasıyla tene yerleştiğini söylemezsek, yaptığımız yorumda bir şeyler eksik kalacaktır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Koku karakteri düz çizgide gidiyor ve çok değişmiyor. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz sezonuna uyacaktır. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Fark edilirliği tene kalmasıyla belirlenmekte.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder