1 Ocak 2014 Çarşamba

Christian Dior- Dior Higher Energy EDT / 2003




























Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Bünyesinde Dior markasını da barındırıyor.

Christian Dior- Dior Higher Energy ( yüksek enerji ) isimli parfüm, kaliteli bir kolonya gibidir. Günlük kullanıma, soyal faaliyetlere ve genel beğeniye hitap eder. Tene bolca uygulanır. Rahatsız etmez. Yaz mevsimne yönelik bir kokudur. Kalıcılık ve fark edilirlik için kaliteli kolonya referansı düşünecektir. Tene oturan, yumuşak esintiler yapan, sahibine dönük fark edilirlik veren bir parfümdür. Tatlı, yumuşak, keskin, serin ve sucul etkiler yapmaktadır.

Christian Dior- Dior Higher Energy- hafif baharat, meyve, turunçgil ve odunsu notalarla şekillenmiş. Odunsu- aromatik grupta yer alıyor.

Üst- ananas, kavun, ardıç meyvesi, nane, greyfurt,

Orta- muskat, tütsü, karabiber,

Alt- laden otu, sandal ağacı, misk, meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı.

Christian Dior- Dior Higher Energy- açılışta bir sentez yapmış= Tatlı- tropik meyveler, çam esintileri ve yeşil bitkiler algılanmakta. Çam esintileri keskindir. Yeşil bitkiler sucul ve ferahtır. Ananas, kavun, portakal gibi meyveler canlı ve enerjiktir.

Sonra turunçgil ve meyveyle devam eder. Buna adaçayı, karabiber ve zencefil katılır. Baharatlar sıcak ve biberlidir. Tene yerleşme başlar. Baharatlar kalıcılığa katkı yapar.

Kapanışta da genelde reçineli odunsu bazlar, misk, meşe yosunu görülür. Yeşil ve ferah otlar aşağıya iner. Sedir ağacı baskındır. Vetiver bundan sonra önemlidir. Tütsülü odunlar biçimine giren bu bölüm, en kaliteli aromaları verir. Odunsu notalar yumuşak, tozlu ve bir miktar topraksı etkiler ( paçuli ) barındırır. Bu bölüm büyük ölçüde yumuşak esintiler yapar.

Sade, basit ve gösterişsiz yapı beğenilmektedir. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Sürpriz yoktur. Fazla beklentiye girmeden kullanılabilecek bir kokudur. Bu minvalde gün içinde tazelenebilir. Günümüz parfüm trendlerine uymaktadır. Yani kokusunu herkes beğenecektir. Aromaları da dengeli bir tatlılık verir. Meyve ve odunsu notalara değin, klasik nota sıralamasına göre gitmektedir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder