19 Haziran 2013 Çarşamba

Gucci- Gucci Pour Homme / 2003


























Gözden geçirilmiş yeniden yorum

İtalya- Floransa merkezli bu moda tasarım firmasını, 1921' de Guccio Gucci kurdu. Moda, bay- bayan parfümü, deri eşya, saat gibi ürün gamı var. İlk parfümünün çıkış yılı 1974' tür.

Odunsu- oryantal grupta gösterilen Gucci Pour Homme' da genelde baharat, tütsü ve odunsu bazlar egemendir. Harmanı ise şöyle verilmiş=

Üst= Tarhun, zencefil, papirüs, lavanta, fesleğen, petitgain ( turunç yaprağı yağı ), limon, bergamot;

Orta= Karanfil, paçuli, pembe biber, sandal ağacı, süsen, yasemin, sedir ağacı, sardunya;

Alt= Laden reçinesi, deri, tonka fasülyesi, amber, misk, meşe yosunu, vanilya, tütsü, adaçayı, paçuli.

Harmanı kağıt üzerinde karışık görünüyor. Bu denli kompleks bir parfüm nasıl kokar ?

İşte cevabı= Açılış yoğun ve kuvvetli baharatlarla yapılmış. Buna pek alışık değiliz. Klasik turunçgillerin yerine, daha ilk anda burnunuza koyu baharatlar hücum ediyor.

Koku düzlemine geçelim... Yalnız, gruplandırarak gideceğiz=

Keskin ve biraz da tatlımsı baharatlar, erkeksi çiçekler, odunsu notalar ve tütsü- amber sıralamasını verebiliriz.

Bunu biraz detaylandıralım=

Baharat olarak zencefil/ biber öne çıkmakta. Çiçeklerden karanfil, lavanta ve sardunya alınıyor. Ve baharatlı odunlara amber eşlik etmekte...

Parfümün en güzel ve en beğendiğimiz yerine; yani derinlik ve konfor çizgisine baktığımızda şunu görmekteyiz=

Keskin baharat ve tütsü- amber kombinasyonu.

Tenden ayrılışı da böyle oluyor. Tene yakın duruyor. Zaman geçtikçe güzelleşiyor. Yapaylık, sentetiklik hissetmedim. Lavantada  tatlımsı bir kullanım var. Zaten, genelde dengeli bir tatlılık bulunmakta. Parfüm dünyasında çok önemli bir yerde konumlanıyor.

Gucci Pou Homme, 70' lerin klasik maskülen havasını yansıtıyor. O dönemin kokuları fazla saldırgan olmayan parfümlerdi. Beyefendi, centilmen tazındaydı. Gucci Pour Homme da öyle. Bir zamanlar, ünlü parfüm tasarımcısı Tom Ford da, Gucci' nin yönetim kurulundaydı. O nedenle, bu parfüm Tom Ford esintileri de vermekte.  Gucci Pour Homme' da çok kuvvetli ve doğal bir baharatlı odun temasını takdir etmekteyiz. Bu, Tom Ford parfümlerini anımsatıyor. Dolayısıyla çok zengin ve sofistike kokuyor.

Tene yakın durmakla, Kalıcılığı ilk anda kuvvetli oluyor. Sonra tene yerleşip sakinleşiyor. Gün içinde tazelenebilir. Sonbahar- kış devresine daha uygundur. Öğleden sonraları ve akşam tatbik edilebilir. Davet, kokteyl ve gece gezmelerinde idealdir. Kuvvetli esansları olduğundan, dengeli sıkılmalıdır.

Koku -5 Kalıcılık - 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder