14 Nisan 2014 Pazartesi

Penhaligon's- Malabah EDP / 2003



























Penhaligon's, köklü ve çok şöhretli bir İngiliz parfüm markasıdır. Parfüm üretiminde geleneksel yöntemleri devam ettiriyor. İngiltere kökenli bitki ve hammadeleri kullanıyor. Geleneksel yöntemlerle bu bitki özleri damıtılıyor. Orijinal kokuları zaman içinde modernize edilmiş.

Penhaligons's ürün gamı olarak vücut bakım ve banyo ürünleri, lüks tıraş malzemesi ve parfüm ve kolonya bulunduruyor.

Penhaligon's Malabah, bu markanın en çok beğenilen ve merak edilen çalışması olmayı başarmış.

Oryantal- baharatlı kategorisinde gösteriliyor. Aromatik otlar, yumuşak baharatlar, narenciye esintileri algılanmakta. Kadın parfümü olarak tasarlanmış.

Üst- limon, çay, kişniş,

Orta- zencefil, muskat, kakule, gül, süsen kökü,

Alt- amber, misk, sandal ağacı.

Penhaligon's Malabah, çok kompleks ve detaylı bir başlangıç yapıyor. Şöyle ki, ilk anda tozlu aromatik otlar ve buruk ve keskin turunçgiller birarada algılanmakta. Limon- bergamot ve adaçayı hissettim. Biraz da tatlılıktan dolayı kişniş olabilir mi, diye düşündüm. Şipre/ fujer tarzına yakın, eski kokan bir açılışı var.

Sonra tatlı ve yumuşak baharatlar sahne aldı= Tarçın, zencefil, kimyon biçiminde tahmin ettim. Tene yerleşme ve güzelleşme başlıyor. Sıcaklık artıyor. Baharatlı katman biçimine evriliyor. Oryantal misk/ Doğulu tarza çevriliyor.

Kapanışta da yumuşak ve taze misk ve sandal ağacı vardır. Baharatlı tonlamalar aşağılara kadar iner.

Genelde basit, sade, yalın bir anlatım söz konusudur. Notalar net, temiz ve dengelidir. Aynı şekilde dengeli bir tatlılık da takdir edilir.

Orta bölümde baharatlı çiçekleri tene oturduktan sonra hissettim. Yumuşak esintiler yapıyor.

Penhaligon's Malabah, Güney Hindistan' ın sahil kenti Malabah' tan esinlenmiş. Doğu Hindistan baharat yolu metaforu, bu parfüme ilham vermiş...

Parfümün zayıf tarafı, kalıcılığının ve fark edilir yönünün düşük olmasıdır. Tene yakın durmayı tercih eden kolonya gibidir. Her mevsim ve her sosyal ortam için düşünülebilir. Baştaki tozlu ve kirli turunçgillere dikkat edilirse, aslında tene bolca uygulanabilir. Çünkü, devamında baharatlar yumuşak ve taze esintilerle beğenilecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder