10 Eylül 2014 Çarşamba

Amouage- Lyric Man EDP / 2003























Yeni yorum...

Amouage- Arap niş parfüm markasıdır. Klasik Arap parfümlerinde bildiğiniz gibi, tütsü, mür ağacı, öd ağacı, misk, gül gibi geleneksel Arap esansları kullanılmakta. Yalnız, bu esanslar çok pahalı oluyor. Bu bitkilerin saf yağları, yani özleri çıkarılıp damıtılıyor. Amouage- Lyric Man özelinde de çok kaliteli ve lüks gül esansı görmekteyiz. Gülün öz yağı çok pahalı bir maddedir. Amouage' larda da belirli ölçüde gül öz yağı kullanılır. Bu da parfümü pahalı yapar. Gül notası, bu parfümlerde kremsi, yumuşak ve lüks biçimde kullanılmış.

Amouage- Lyric Man isimli parfüm, bugünkü konumuzdur. Gül temalıdır. Bu temaya safran notası eşlik eder. Çiçeksi notalar, bir miktar baharatlar ve tütsü notaları da genel biçimlenmeye yardım etmiş. Pudralı, sabunsu, yumuşak ve tatlımsı kokular vermekte. Baharatlı- oryantal grupta gösterilmekte.

Üst- bergamot, misket limonu,

Orta- gül, melekotu, portakal çiçeği, yeşil kasnı otu sakızı, baharatlı zencefil, muskat, safran,

Alt- çam, sandal ağacı, vanilya, misk, günlük ağacı/ reçine...

Amouage- Lyric Man- ilk önce, tenimde canlı ve parlak gül notasıyla belirginleşti. Kısa sürede sabunsu ve metalik çiçeksi notalar geldi. Daha da baskınlaşarak, pudralı çiçeklere çevrildi. Makyaj malzemesi gibi kokmaya başladı. Arka planda baharatlar da var... Bunları zihnimde toparladım... İris, leylak, safran, zencefil gibi tahminler yaptım. Yumuşak baharatlar pek etkili değil. Daha ziyade, açılışta doğal ve kaliteli gül ve sabunsu çiçekler ön plandadır. Baştaki metalik etkiler bir şekilde turunçgiller kaynaklı olmalıdır. Biraz da ekşimsi tonlar var. Gül notası her daim hissediliyor. Sabunsu misk ve tütsü notalarıyla kapanış oluyor. Koku karakteri ve yorum biçimi pek değişmiyor. Gül notası- ana temadır. Diğerleri yardımcı elemandır.

Genelde, sabunsu ve pudralı tonlamaların arasına gizlenmiş bir tatlılık görmekteyiz. Harman belli bir lüks ve kaliteyi veriyor. Tene yavaşça oturuyor. Notalar harman halidedir. Yani gül- çiçekler- baharatlar birlikte algılanır.Notalarda denge ve uyum var. Çünkü, diğerlerinin önüne geçen ve onları baskınca ezen notalar yok. Yoğun sabunsu ve pudralı esintiler de rahatsızlık veren düzeyde kullanılmamış. Tene yakın durmakta.

Amouage- Lyric Man- her mevsime göre, dozaj ayarlaması yapılarak kullanılabilir. Akşam saatleri ve soğuk havalar için uygundur. Davet, kokteyl ve gece gezmelerinde düşünülebilir. Fark edilirliği her zaman güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende, bir günden fazla kalıcıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz.  Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder