19 Eylül 2013 Perşembe

Roberto Cavalli- Roberto Cavalli Man EDT / 2003


























İtalyan moda markası Roberto Cavalli, farklı malzemelerin biraraya getirilmesiyle oluşan patchwork tasarımlarıyla biliniyor.

Roberto Cavalli- Roberto Cavalli Man, odunsu- aromatik tarzda bir parfümdür. One Million ve özellikle açılışta Issey Miyake Bleue Fraiche parfümünü hatırlatan nüansları var. Harmanı ise şöyle=

Üst- zencefil, bergamot, limon;

Orta- pelinotu, deri, lavanta, sedir ağacı;

Alt- sandal ağacı, misk.

Notalar dengeli, yeterli ve güzel verilmiş. Dengeli ve lüks bir tatlılık var. Açılışta asitli turunçgiller ve biberli baharatlar çok görkemli ve şatafatlı bir sentez meydana getirmekte. Sonrasında koku karakteri değişiyor. Burada aromatik otlar, odunsu notalar ve deri birbirinin içine giriyor. Deri notası biraz rahatsız edici ve sentetik kullanılmış. Ne var ki, pelinotu canlı canlı vuruyor. Bu, çok güzel bir kullanım... Kapanışta ise, kremsi, yumuşak ve tatlı bir misk- sandal ağacı var. Tenden böyle ayrılmakta.

Koku düzlemi= Biberli baharat/ turunçgil, aromatik otlar, deri, odunsu notalar.

Derinlik ve konfor noktası= Baharat, odunsu notalar ve misk kombinasyonu. Burada kalıcılık ve kalite artmış.

Genelde tatlımsılık var. İdeal bir ilkbahar- yaz kokusu olabilir. Günlük kullanıma uyar. Deri notası hariç, aksayan tarafı yok. Benim tenimde kalıcılığı 10 saate yaklaştı. Gün içinde tazelenebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder