18 Temmuz 2013 Perşembe

Antonio Banderas Siprit


























Antonio Banderas, İspanyol aktör, yönetmen, film yapımcısı ve şarkıcıdır. Kendi adına çıkardığı A. B. Spirit' i inceliyoruz. Oryantal- baharatlı grubuna sokulmuş. Dumanlı rayihalar, odun, turunçgil, amber ve tarçın koku karakterini oluşturmakta.

Amber, paçuli, tarçın, misk, limon, portakal çiçeği, tütsü ve bergamot; harmandaki notalar olarak açıklanmış.

Fazla tatlı olmayan, genelde buruk notaların egemenliğinde bir parfüm olmuş. Koyu kiraz/ vişne hissiyatı parfümde her daim etkilidir.

Kuru ve buruk tarzda odunsu notalarla açılıyor. Aslında amber de buna katıldığından; bu kısma odunsu- amber katmanı diyebiliriz. Sonra tatlı baharatlar gelmekte. Tarçın burada ileri çıkıyor. Biraz da turunçgilli hissiyat var. Parfüm turunçgil- tütsü işbirliği ile kapanıyor.

Kalıcılık ve fark edilirlik fazla değil. Yalnız, tatlı baharat ve tütsü kombinasyonu kalite ve güzellik açısından en beğendiğim katman oldu. Zaten, parfüm kuvvetli bir odunsu amberle başlıyor; ne var ki, sonra zayıflıyor. Tenimde 10 saat kadar kaldı.  Sonbahar- kış dönemi, resmî davet ve toplantılarda, dengeli dozaj verilmek suretiyle kullanılabilir. Günlük kullanıma da uyar.

Harman amber- tatlı baharat- tütsü çizgisinde zengin, derin ve şatafatlı bir yönelim gösteriyor. Kalıcılık biraz daha iyi olabilirdi.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder