8 Nisan 2015 Çarşamba

Serge Lutens- Fleurs D' Oranger EDP / 2003





























'' Portakal ağacı çiçekleri ve misk harmanı... ''


Serge Lutens




Fransız niş parfüm markası Serge Lutens, genellikle ağır, yoğun, güçlü, baharatlı kokulara imza atıyor. Serge Lutens Fleurs D' Oranger ise, bu alışılan ve bilinen çizginin dışında bir kokudur. Çiçeksi notalar, turunçgiller, hafif odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Portakal çiçeği temalı bir parfüm olmuş. Çiçeksi grupta gösteriliyor. Turunçgiller bence daha baskındır.

Notaları şöyle açıklanmakta= Yasemin, portakal çiçeği, beyaz gül, sümbülteber, turunçgiller, ebegümeci, muskat, kimyon.



Serge Lutens' in kokuları uniseks kullanıma yönelik düşünülüyor. Serge Lutens Fleurs D' Oranger, parfüm tarzında üretilmiş. Yani belli bir yoğunluk ve güçlü aromalar mevcuttur. Dengeli bir tatlılık değerlendirilir. Yaz sezonuna uygun bir kokudur.

Parfümün açılışında acı portakal / portakal çiçeği fark edilmekte. Taze ve dinamik bir başlangıç beğeniliyor. Gül ve yasemin sonra gelir. Çiçeksi tonlara karşılık, her daim turunçgil- portakal hissi parfümü domine etmiştir. Acı portakal, baştan sona değin kendini gösterir. Çiçekler maskülen tarzı yansıtır. Daha sonra tuzlu su notaları, portakal çiçeği, misk ve odunsu nüanslar kapanışı yapar...

Düz çizgide ilerleyen koku karakteri, sürprizler sunmaz. Son bölümde bir miktar tatlı baharat ve misk var. Dozaj konusunda bir sıkıntı olmaz. Hafif ve ferah aromalardan ötürü, günlük kullanıma uyar. Her ortam ve faaliyet için ( davet, kokteyl, gezinti ) düşünülebilir.Tende kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık yapar. Fark edilirlik ise, acı portakal ve çiçeksi notalarla başarılıdır. Tene yakın duruyor. Dengeli, akışkan ve temiz notalar var.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder