14 Eylül 2013 Cumartesi

Parfums MDCI- Ambre Topkapi EDP / 2003


























Parfums MDCI- Fransız niş parfüm markalarından biridir. Bu markanın amber temalı olarak lanse edilen ve Osmanlı İmparatorluğu' nun yönetim merkezi Topkapı Sarayı' ndan esinlenen parfümü Parfums MDCI- Ambre Topkapi hakkında yorum yapacağız. Ferah, yumuşak, tatlı, kremsi,  metalik, yapay ve buruk hissiyat vermekte. Meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar, aromatik bitkiler, amber ve vanilya vurgularıyla biçimleniyor. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, greyfurt, çam iğneleri, ananas, kavun, tarçın, kakule, defne, zencefil, fesleğen, kimyon, pelin otu, lavanta,

Orta- yasemin, vadi zambağı, menekşe, kekik,

Alt- meşe yosunu, paçuli, vetiver, gül ağacı, sandal ağacı, deri, yeşil çay, ahududu, amber, vanilya, misk.

Tatlı meyveler ve aromatik otlar, Parfums MDCI- Ambre Topkapi isimli parfümün başlangıcını oluşturuyor. Ananas, kavun ve portakal baskındır. Adaçayı, defne ve kişniş gibi aromatik otlar çam esintileri efekti vermekte. Bunu lavanta ve yeşil erkeksi çiçeksi notalar takip edecektir. Yasemin, frezya ve menekşe olabilir. Buruk ve metalik baharatlar, orta bölümde sahne alan koku nüanslarından biridir. Tarçın ve kimyon tahmin edilebilir. Kremsi vanilya ve tatlı amber ile sona geliniyor.

Parfums MDCI- Ambre Topkapi- lavanta, erkeksi çiçekler ve meyveleri enerjik ve ferah kullanmış. Ancak özellikle sondaki amber ve belli bir dereceye kadar meyveler ve baharatlar metalik ve yapay olmuş. Aromalar her bölümde koku nüanslarına göre ( örneğin lavanta & yeşil çiçekler ) harmanlanıp iç içe geçmiştir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Çabuk terleyen yağlı tende ise, günün büyük bir bölümünde kalıcılık yapıyor. Kapanıştaki vanilya zaman zaman şekerli tonlara kaçıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder