11 Ağustos 2013 Pazar

Yves Saint Laurent- Rive Gauche Pour Homme EDT / 2003



























Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Markanın aromatik- fujer grubuna girebilecek parfümü Yves Saint Laurent- Rive Gauche Pour Homme- bugünkü incelememizin konusudur. Baharatlı, odunsu, otsu bir yapısı var.

Üst- biberiye, anason, bergamot,

Orta- lavanta, karanfil, sardunya, kumarin,

Alt- paçuli, gayakum ağacı, vetiver, meşe yosunu.

Kuru, tozlu ve eski kokan turunçgiller ve aromatik otlarla açılıyor. Bergamot, adaçayı ve keskin anason başlangıcı oluşturuyor. Koku karakteri bir müddet böyle devam ediyor. Tozlu ve keskin lavanta ve sardunya, baharatlarla harmanlanıyor. Odunsu notalar, yosunlar kapanışı yapıyor.

Çok tatlılık yok. Tozlu, kirli, ekşi, kuvvetli ve sıcak rayihalar var. Böylece tene oturuyor.

Kalıcılık başarılı olmuş. Bir günü geçen değerler var. Belli bir kalite ve fark edilirlik ( bergamot, otsu rayihalar, karanfil ) mevcuttur. Sonbahar- kış için uygundur. Akşamları daha iyi sonuç alınır. Davet, kokteyl ve gece gezmeleri için idealdir. Akışkanlık hızlı olmakla, dengeli ve uyumlu notalar vardır. Klasik aromatik- fujer kokusuyla eski berber dükkânlarını, tıraş köpüklerini hatırlatıyor. Genelde Fabarge Brut gibi klasik bir parfümle benzer karakteri var. Kokusu bugünün trendlerine uymuyor. 70' li- 80' li yılların fuer/ şipre ( kirli ve tozlu turunçgil- aromatik otlu ) erkeksi kokularına gönderme yapıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder