25 Aralık 2014 Perşembe

Fredeic Malle- L' Eau d' Hiver Extrait De Parfum / 2003





























Frederic Malle- Fransız parfüm ve kolonya markasıdır. Bugün, Frederic Malle- L' Eau d' Hiver isimli parfümü inceliyoruz. Bu parfümü Jean Claude Ellena tasarlamış. Kremsi, yumuşak, tatlı, pudralı ve sabunsu hissiyat var. Çiçeksi notalar, bal, misk ve turunçgiller genelde önemlidir. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmekte.

Notaları iris, yasemin, kediotu, bergamot, beyaz misk, melek otu ve bal olarak açıklanmakta. Beyaz kediotu, süsen ve bal notalarının baskın olduğundan söz ediliyor.

Frederic Malle- L' Eau d' Hiver isimli parfümü koku gruplarına göre değerlendirmek gereklidir=

Kremsi- yeşil çiçekler ( kediotu ) ve turunçgiller başlangıçta sahne almıştır. Temiz ve ferah bir kaliteli kolonya tarzı vardır. Hatta akuatik bir hissiyat olmuş.

Turunçgilli beyaz çiçekler ( süsen ) orta katmanda bulunur. Turunçgiller ve beyaz çiçekler harmanlanmış. Turunçgiller hafif tatlımsıdır. Orta katman aslında sabunsu- pudralı etkilerle belirlenir. Sabunsu yapı güçlüdür. Beyaz çiçekler ana tema olarak yoğundur. Bergamot, yasemin ve badem algılanıyor. Bu katmanda tene oturma başlayınca, bal notasından dolayı tatlılık artıyor.

Beyaz- tatlımsı çiçekler ve misk notası son bölümü oluşturur. Kokusu basit ve sadedir. Son bölümdeki koku formu da, diğer katmanlarla aynı çizgide gitmektedir. Çiçeklerin biraz daha yumuşadığı görülür.

Frederic Malle- L' Eau d' Hiver- tene yakın durur. Her mevsime, günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. Kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık ve fark edilirlik vermekte. Aromalar harman halindedir, iç içe geçmiştir. Yapaylığa rastlanmaz. Dengeli ve uyumlu notalar görülür.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder