11 Eylül 2014 Perşembe

Aromel Kozmetik- First Class Classic


























First Class isimli parfümü, her Türk erkeği en bir kere kullanmış olmalıdır. 1982 yılından beri takipçisi ve seveni var. Artık çoktan marketlere düşse ve klasik ömrünü tamamlamış bile olsa, arada bir, dönüp baktığımız parfümlerdendir.

First Class, ağırbaşlı, centilmen, çok fazla tatlılık bairındırmayan; ama kompleks, temiz ve kaliteli harmanıyla beğenilen ve tercih edilen bir kokudur. Aromatik otlar, turunçgiller, odunsu notalar ile şekillendiği söylenebilir. Baharat tonlamaları da, fresh ve taze etkiler de söz konusudur. Bu koku aromatik- fujer grubuna girebilir.

Üst- lavanta, bergamot;

Orta- adaçayı, limon, portakal çiçeği;

Alt- ardıç ağacı, sedir ağacı, sandal ağacı, amber, misk.

Tatlı lavanta ve ekşi ve tozlu bergamot, parfümün eski kokan, geleneksel 80' ler tarzı için fikir veren bir başlangıç olmaktadır. Sonra aromatik otlar, limon merkezli turunçgiller ve çiçeksi notalar sahne alır. Adaçayı, fesleğen, hatta bir miktar çam kozalağı notalarını algıladım. Tene oturma ve yerleşme başlıyor. Derinlerden kimyon benzeri acımsı baharatlar hissediliyor. Notalar iç içe geçmiş ve tek parça gibi algılanmaya müsait bir havadadır. Turunçgil harman içerisinde mandalina- portakal çiçeği ikilisi de düşünülebilir.

Devamında aromatik otlar arasından, çam esintileri daha yoğun alınmakta. Halâ baharatlar var. Bu kez ağaçsı- odunsu biçimlenmeler fark ediliyor= Sedir ağacı, vetiver, sandal ağacı türünden bir şeyler hissediliyor. Bu odunsu notalara yumuşak bir misk katılıyor ve parfüm böylece sonlanıyor...

Notalar rafine, dengeli ve uyumlu olmayı başarmış. Açılıştan sonra hızlı bir akışkanlıkla aromatik otlar ve çam esintileri devreye girdi. Aromatik hava, parfümün geneline egemendir. Tazelik ve biraz olsun tatlılık, bu aromatik tarzın işidir. Tene yakın durur ve çok çabuk kurur.

Koku düzlemi lavanta, turunçgiller, aromatik otlar, çam esintisi, portakal çiçeği, baharatlar, odunsu notalar ve misk sırasını takip ediyor. Bergamot, lavantadan daha etkilidir. Tozlu aromatik otlu- turunçgiller diyebileceğimiz ilginç bir yorum görülmekte. Sedir ağacı ve vetiver de tozlu ve kirli hava yansıtıyor.

Derinlik ve konfor noktası bergamot, turunçgiller, aromatik otlar, vetiver ve misk biçiminde meydana gelmiştir. Burası, bana göre en güzel, kabul edilebilir ve ideal harman olabilir. Çünkü, genelde ekşimsi ve tozlu rayihalara karşın, belli bir ferahlık ve dinamizm barındırıyor. Sonlarda yumuşak sandal ağacı- misk ile tatlanma da var.

Bu yapısı ile daha çok, sonbahar- kış sezonuna uyacaktır. Aromalar tozlu, ekşimsi buruk tonda olduğundan, dengeli sıkılmalıdır. Yaz mevsiminde hafifçe tatbik etmek yeter. Günlük kullanıma uyar. İdeal olan serin havada ve akşamları kullanmaktır. Gece gezmeleri ve davetler için uygundur. Kalıcılığı bir güne yaklaşıyor. İlk anda yüksek bir fark edilirlik yapıyor, sonra sönerek tene yakın esiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html









3 yorum:

  1. First Class 1980'lerde çok favori ve maskülen parfümlerden biri idi. Günümüzde de bu özelliğini aslında sürdürüyor. Yeni kuşak zevk ve tercihlerinde daha çok vanilya, meyva kokulu parfümlere kayarken bizler gibi yaşı 35 ve üzeri olanlar için hala son derece gözde bir parfüm olma özelliğini sürdürmeye devam ediyor. Dediğiniz gibi içerisinde bunca esans notası olmasına rağmen tek bir koku alıyoruz. Ben sedir, ardıç ağaç esans notalarının verdiği çamsı karakterin kokuda en hakim yön olduğunu hissediyorum parfümü sıktıktan bir süre geçince. Son derece severek kullandığımız bir parfüm ve bugüne kadar formülasyon geçirmiş mi yani kokuda değişim olmuş mu merak ettiğim bir husustur. Teşekkür ediyoruz bu güzel analiz için.

    YanıtlaSil
  2. Reformüle olmuş,yeni distribitör ürünü yeniden yorumlamış,damla sakızlı fesleğen,evet koku bu. Eski ağaçsı koku gitmiş,nota geçişleri olmayan naneli sakızvari bir koku gelmiş,geçmiş olsun First Class.

    YanıtlaSil
  3. Haklısınız eski sürümü bergamot-adaçayı-ardıç yemişi-sedir ağacı şeklinde ağırlıklı açılırken bu yeni sürümde ben adaçayı notasını en çok hissettim odunsu notalar hissedilmiyor eski sürümü sadece uzaktan andırıyor.Kalıcılık azalmış gibi geldi.Eski formülü aratıyor maalesef.

    YanıtlaSil