27 Haziran 2023 Salı

Chrisitan Dior- Sauvage Elixir EDP / 2021

 












Christian Dior- Fransız moda şirketidir. Şimdiki konumuz, Christian Dior- Sauvage Elixir isimli parfüm olacaktır. Turunçgiller, lavanta, baharatlar, amber ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Buruk, tatlı, şekerli, kekremsi, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- tarçın, muskat, kakule, greyfurt,

Orta- lavanta,

Alt- meyan kökü, sandal ağacı, amber, paçuli, vetiver.

Christian Dior- Sauvage Elixir isimli parfümün başlangıç bölümünü şu şekilde formüle edebiliriz : Buruk ve yeşil kokan lavantalı- greyfurtlu- tatlı tarçın. Gördüğümüz gibi, lavanta destekli turunçgiller ve baharatlar, hatta açılış ve devam notalarını oluşturuyor. Tarçın biraz kekremsidir. Kakule de olabilir. Baharatlara, şekerli meyan kökünün de katılarak tatlılığı yükselttiğini söyleyebiliriz. Kapanış faslı da tamamen yapay aromalardan meydana gelmiştir. Burada amber yapay bir tatlılık veriyor. Paçuli ve vetiver merkezli odunsu notalar ise, sadece yapay olarak adlandırabileceğimiz bir türdendir.

Christian Dior- Sauvage Elixir isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılması gerekiyor. Dört- beş fıs yeter. Orta bölümden itibaren yükselen tatlılık ve sonlarda iyice belirginleşen yapaylık nedeniyle kalıcılık performansı artmış ancak bu durum, parfümün tene dengeli dozajlanmasını şart koşmuştur. Tene dengeli sıkılması halinde sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Lavantalı turunçgiller serin, diğer aromalar ( baharatlar, amber, odunsu notalar ) sıcaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder