1 Mayıs 2024 Çarşamba

Parfums de Marly- Perseus EDP / 2024
















Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Şimdi Parfums de Marly- Perseus isimli parfümü tanıtacağız. Buruk, ekşimsi, tatlımsı, sabunsu, tozlu, kuru, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, meyveler, çakmaktaşı, odunsu notalar, misk ve ambergris içeriklidir. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilebilir.

Üst- greyfurt, bergamot, kuş üzümü,

Orta- yeşil mandalina, vetiver, sardunya,

Alt- kuru ahşap, kaşmir ağacı, ambergris.

Parfums de Marly- Perseus isimli parfümün açılışında turunçgiller var : Bergamot, greyfurt ve portakal buruk ve ekşimsi kokuyor. Mandalina ise yeşil ve ferah yapıdadır. Arada meyvemsi nüanslar ( tatlımsı kuş üzümü ) hissettim. Ama koku gidişatında pek etkili değil. Devamında silme sabunsu notalar gelecektir : Çakmaktaşı, baharatlar ( karabiber, sardunya, biber ), odunsu notalar ( vetiver, sedir ağacı ), misk ve ambergris bu anlamdadır. Böylece kapanışa geliniyor. Kapanışta da birtakım koku değişimleri olacaktır. Çakmaktaşı iyice sabunsu ve merhemsi hale bürünüyor. Odunsu notalar da daha tozlu ve kuru tonlamalar yapıyor. Köksü ve ferah vetivere karşılık, topraksı ve kuru sedir ağacı var.

Parfums de Marly- Perseus isimli parfüm, genel koku hatları ile Hermes- Terre D'Hermes isimli parfüme benzemektedir. Yalnız Hermes- Terre D'Hermes isimli parfüme göre daha sabunsu kokmaktadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ne var ki, son bölümdeki koku değişimleri ( çakmaktaşı- odunsu notalar ) için iki saat beklemek gerekiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Geneli domine eden baharatlı- odunsu yapısal düzen ve özellikle çakmaktaşından odunsu notalara kadar uzanan ve giderek yapaylık barındıran sabunsu aromaların etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Sabunsu aromalara dikkat edilmezse baş ağrısı yapıyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder