24 Mart 2023 Cuma

Parfums de Marly- Greenley EDP / 2020

 















Parfums de Marly- Fransız parfüm şirketidir. Şimdi Parfums de Marly- Greenley isimli parfümü yorumluyoruz. Tatlı, kremsi, ferah, yumuşak, ekşimsi, metalik, sucul ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilmiş.

Üst- yeşil elma, bergamot, mandalina,

Orta- kaşmeran, turunç yaprağı, pomarose molekülü, sedir ağacı, menekşe,

Alt- meşe yosunu, misk, amber ağacı.

Parfums de Marly- Greenley isimli parfümün başlangıç ve orta bölümü tamamen yeşil ve ferah kokan aromalarla belirlenmekte : Tatlı meyveler ve turunçgillerle açılıyor. Elma ve mandalina baskındır. Biraz ekşimsi erik ve kuru üzüm nüansları da var. Bunu erkeksi tarzda çiçeksi notalar takip ediyor. Turunç yaprağı, portakal çiçeği, kremsi neroli ve sucul menekşe algıladım. Son kısımda yapay odunsu notalar ( parlak sedir ağacı )- amber ikilisine rastlıyoruz.

Parfums de Marly- Greenley isimli parfümde meyveli ve çiçeksi notalar, yeşil ve ferah yapıda olduğundan tek parça- harman biçiminde ele alınabilir. Diğerleri katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Kapanıştaki yapaylık zaten rahatsız etmiyor. Genele yayılmış olan tatlılık dengelidir. Nota geçişleri başarılıdır. Tene özgürce sıkılabilir. Aromatik- yeşil erkeksi kolonya havasındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik de buna göre değerlendirilmelidir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. 

* Pomarose molekülü : Erik ve kuru üzüm notası veren meyveli gül aroması. 

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder