12 Ağustos 2023 Cumartesi

Versace- Pour Femme Dylan Purple EDP / 2022

 











Versace- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Versace- Pour Femme Dylan Purple isimli parfüm hakkında konuşacağız. Tatlı, şekerli, pudralı, kuru, ferah, yumuşak, sıcak hayvansal ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, turunçgiller, ambroksan, ahşapsı notalar, tütsü, odunsu notalar ve misk aromaları bu parfüm şekillendirmiş. Meyveli- çiçeksi grupta gösterilmekte.

Üst- armut, acı portakal, bergamot,

Orta- mahonya çalısı / bitkisi, frezya, nar çiçeği,

Alt- ambroksan, Iso E Super, Silkolid ( hayvansal misk- amber kokusu veren molekül ), belambra ağacı, sedir ağacı.

Versace- Pour Femme Dylan Purple isimli parfümün başlangıcında yer alan meyveler ve turunçgiller, şekerli tatlılıkla belirleniyor. Armut, ahududu, bergamot ve portakal olmalıdır. Meyveler basındır. Bunu şekerli çiçeksi notalar takip etmekte. Önce baskın tarzda gül, nar çiçeği ve sonra neroli ya da portakal çiçeği olabileceğini düşünüyorum. Devamında pudralı çiçeksi notalar yoğunlaşıyor. Frezya burada pudralı kullanılmış. Sümbül ve manolya da var. Son bölümde ise, neredeyse hepsi yapay tatlılık veren aromalar algıladım. Ambroksan, odunsu notalar ( vetiver, sedir ağacı ), misk, ahşapsı notalar ( maun ağacı ) ve tütsü sıralaması söz konusudur. Sıcaklık artmaktadır. Tene oturunca ahşapsı notalar ve tütsü daha kuru yapıya çevriliyor. Ayrıca bu dönemde amber- misk ekseninde hayvansal rayihalar var.

Versace- Pour Femme Dylan Purple isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Meyveli ve turunçgilli bölüm, diğer notalara göre daha ferah ve enerjik olmuş. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği var. Meyveler ve çiçeksi notalar ekseninde şipre karakterden bahsedebiliriz. Burası aynı zamanda parfümün kadınsı yönüdür. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederiz. Üç- dört fıs yeter. Kapanış faslı ( yapay amberden tütsülere kadar ) erkeksi ve Doğulu / Asyalı karakterdedir. Aslında koku karakterini meydana getiren bütün aromalar ( şekerli tatlılıktan hayvansallığa kadar- yapaylık da dahil olmak üzere ) kalıcılık ve fark edilirliği yükseltmiş ve fakat parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanmak doğru bir seçim olur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder