4 Mayıs 2023 Perşembe

Parfums de Marly- Pegasus Exclusif EDP / 2020

 















Parfums de Marly- Fransız parfüm şirketidir. Bugünkü konumuz, Parfums de Marly Pegasus Exclusif isimli parfüm olacaktır. Pudralı, kremsi, tatlı, sıcak, koyu, yapay, plastik, yumuşak ve ferah esintileri var. Tütsü, baharatlar, çiçeksi notalar, lavanta, badem, deri, vanilya ve odunsu notalar bu parfüm şekillendiriyor. Oryantal -odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- kakule, kediotu, pembe biber, bergamot,

Orta- acı badem, lavanta, yasemin, sardunya,

Alt- vanilya, gayakum ağacı ( öd ağacı ), agar ağacı ( öd ağacı ), sandal ağacı, amber.

Parfums de Marly- Pegasus Exclusif isimli parfümün başlangıcı ve orta bölümü, tamamen sıcak, koyu ve pudralı aromalardan oluşmuştur : Tütsü, baharatlar ( kakule, karabiber, pembe biber ) ve çiçeksi notalar ( kediotu, yasemin, sardunya, manolya ) buna örnek verilebilir. Gene orta katmanda yeşil ve ferah yapıdaki lavanta- badem ikilisini görmekteyiz. Bunu pudralı deri ve kremsi vanilya takip ediyor. Son kısımda deri notası iyice yapaylaşıyor. Gene bu kısımda yapay ve plastik odunsu notalar ( öd ağacı, sandal ağacı ) var.

Parfums de Marly- Pegasus Exclusif isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Bununla beraber, bu ifadeye bir şerh koyalım : Pudralı ve pudralı & yapay koku katmanlarının içinde, bu aromalar harmanlanmış vaziyettedir. Tatlılığa pek rastlanmaz. Yalnızca kremsi vanilya, sınırlı bir tatlılık veriyor. Genelde sıcaklık var. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün neredeyse geneline hakim olan pudralı rayihalar ve buna son bölümde eklenen yapaylık nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli dozaj verilmesini zorunlu kılmıştır. İdeal sonbahar- kış soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder