15 Haziran 2023 Perşembe

Parfums de Marly- Haltane EDP / 2021

 















Parfums de Marly- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Parfums de Marly- Haltane isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Tatlı, buruk, pudramsı, metalik, köpüklü, sıcak, ferah, yumuşak, yağlı, plastiğimsi ve yapay esintileri vardır. Lavanta, baharatlar, aromatik otlar, turunçgiller, gurme notalar, içkimsi notalar, çiçeksi notalar, deri ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor. 

Üst- adaçayı, lavanta, bergamot,

Orta- pralin, safran,

Alt- agar ağacı ( öd ağacı ), sedir ağacı, mürver ağacı.

Parfums de Marly- Haltane isimli parfümün başlangıcındaki aromalar lavanta, aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ) ve turunçgillerdir ( bergamot, limon ). Bunlar tatlımsı, metalik ve yeşil kokan tarzdadır. Açılış büyük oranda ferah ve enerjiktir. Geri planda buruk ve köpüklü içkimsi notalar ( şarap veya şampanya ? ) olabilir. Devamında önce gayet tatlı gurme notalar ( çikolata ) ve sonra tatlı, aromatik, sıcak ve yağlı aromalar geliyor. Bu aromaların neler olabileceğini irdeleyelim : Bir kere kesinlikle safran algılıyorum. Çünkü yoğun sıcaklıkla beraber yağlı vurgular önemlidir. Bu safranı çiçeksi nota değil de, baharatımsı nüans gibi düşünebiliriz. Çünkü arkasından biberli baharatlar hakim oluyor. Kakule ve karabiberi tahmin ediyorum. Son bölümde, orta katmana koşut olarak tatlı ve yağlı odunsu notalar ( öd ağacı, sedir ağacı ) vardır. Bunların baskın olanı öd ağacıdır. Buna yapay ve plastiğimsi deri notası katılıyor.

Parfums de Marly- Haltane isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştikten sonra sahibine ve dışarıya karşı oldukça saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Parfümü domine eden baharatlar, deri ve odunsu notaların yüksek tatlılık, yağlılık, sıcaklık ve yapaylık barındırması dolayısıyla kalıcılık ve fark edilirlik yükseliyor ve bu durumda da parfümün tene dengeli sıkılması gerekiyor. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk / serin havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder