16 Ocak 2013 Çarşamba

Ermenegildo Zegna- Z Zegna EDT / 2005


 


























Ermenegildo Zegna, İtalyan moda markasıdır. Ermenegildo Zegna- Z Zegna adlı kokuyu değerlendireceğiz. Aromatik- odunsu gruba sokulmuş. Narenciye, hafif baharat ve odunsu notalar gibi nüansları var. Genel hatlarıyla Giorgio Armani Code Sport ve Carolina Herrera VIP 212 Men etkileri gösteriyor. Güvenli ve kullanımı hoş bir koku üretilmiş.

Metalik, sucul, yeşil bitkisel ve yumuşak esintiler var. Biraz da kolonya tarzına yakındır. Çok yüksek kalite yok. Ama kokusu tatmin edicidir.

Üst- Beyaz biber, bergamot, casoar meyvesi, biberiye.

Orta- Muskat, iris çiçeği, biber.

Alt- Paçuli, misk, meşe yosunu, kaşmir ağacı.

Hafif, dinamik ve aromatik biçime uygun bir açılışı var. Canlı ve ekşi turunçgiller, taze şifalı otlar/ yeşil bitkiler ve hafif biberli notalar başlangıcı beğenilir hale getirmiş. Arada tatlı kırmızı meyveler ( çilek, kuş üzümü vs. ) alınıyor. Daha sonra modern tatlı baharatlar gelmekte. Muskat, karabiber ve hindistan cevizi yumuşak ve aromatik baharatlardır. Bununla beraber pudralı çiçekler de var. Kapanış ise, paçuli, odunsu notalar ve miskle yapılıyor.

Bu arada bir düzeltme yapalım= Koku karakteri açısından ideal ilkbahar- yaz parfümüdür- ama her mevsime uyum sağlar. Önceki yazımda bu konudaki hatamı düzeltiyorum... Bence dozaj konusunda sorun olmaz. Bol bol sıkılabilir. Tenimde kalıcılığı yarım günü geçmekte. Fark edilir yönü de, esasen hafif baharatlar ve odunsu notalarla daha iyi değerlere varıyor.

Şöyle bir bakarsak, baştaki turunçgil- meyve ve hafif baharatlar Giorgio Armani Code Sport tandanslıdır. Biberiye- bergamot ile şifalı ot esintileri verilmiştir. Carolina Herrera VIP 212 Men' e göndermeler ise parfümün geneline yayılmış. Dengeli bir tatlılık içinde, her daim taze ve hafif rayihaları beğendim.

Koku düzlemi= Biberiye/ bergamot, hafif biberler, tatlı baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve misk sırasını takip eder. Notalar net ve pürüzsüz alınıyor. Rafine ve akışkan aromalar bulunuyor.

Derinlik ve konfor çizgisi= Biberli notalar, baharatlar, paçuli ve misk en beğendiğimiz bölüm oldu. Topraksı paçuli odunsu notaların merkezindedir. Muskat ve karabiber ise, baharatları kontrol eder.

Hafif ve yazlık bir kokudan beklenebilecek kalite ve lüks hissini vermektedir. Günlük kullanımda, her türlü faaliyet ( gezi, davet, iş ortamı ) için uygundur. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmese de, herkesin beğenebileceği bir koku biçimi vardır. Son bölümü, modern- odunsu kokulara atıf yapmasıyla önemlidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html


 


1 yorum:

  1. Yorumlarınızı severek okuyorum.müsait bi zamanınızda Zegna energy'ide yorumlarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil