9 Temmuz 2013 Salı

Montale- Wood & Spices EDP / 2005


























Montale- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugün, Montale- Wood & Spices isimli parfümü konu olarak seçtik. Odunsu notalar ve baharatlar, bu parfümde öne çıkarılmak istenmiş. Tütsü, hafif turunçgiller ve reçineler (?) de hissediliyor. Metalik, yapay, tatlımsı, yumuşak ve kremsi rayihaları var. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmekte.

Öd ağacı, vetiver, sandal ağacı ve tütsü notalarına yer verilmiş. Bunlara ilaveler yapacağız.

Montale- Wood & Spices- metalik ve yapay aromalarla başlıyor ve işin gerçeği, bu durun sonuna değin hiç değişmiyor. Açılış çamaşır suyu, çamaşır deterjanı gibi kokuyor. Hemen sonrasında tatlı odunsu notalar ve tatlı baharatlar geliyor. Ama özellikle odunsu notalarda bir yapaylık ve seyreltilmişlik var...

Montale- Wood & Spices- hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Tene yapışan aromalardan ilk önce sandal ağacı ve tütsü seçiliyor. Sonrasında tarçın, kakule ve muskat geliyor. Dediğim gibi, odunsu notalar ve baharatlar tamamen tatlı ve yumuşaktır.

Açılıştaki çamaşır suyu ve deterjan kokuları seyreltilmiş limon, bergamot ve limonlu vetiverden kaynaklanabilir. Sabunsu meyveler ( ahududu, çilek ) de olabilir. Orta katmanda tatlımsı verilen baharatlar ve odunsu notaları hakimiyeti var. Buna tozlu kahve aroması eşlik ediyor.

Montale- Wood & Spices isimli parfümün sonlarına geldiğimizde, pudramsı- tatlımsı sandal ağacı ve ilacımsı kokan öd ağacı belirginleşiyor. Aralarda süt ve bal kokuları olabilir.

Aromalar katman halinde gözüküyor ve sırasıyla tene oturuyor. Metalik, yapay ve ilacımsı kokular elbette iyi olmamış. Fakat tatlılık genelde dengeli verilmiş. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende, kolonya performansı ölçüsünde kalıcı oluyor. Tene özgürce sıkılabilir. Yalnız, kapalı mekânda kullanılması tavsiye edilmez. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılacaktır. Sonbahar- kış dönemine uygun görünüyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder