30 Kasım 2013 Cumartesi

L' Occitane Eau d' Iparie EDP / 2005





















Fransa- Provence merkezli kozmetik firması L'Occitane- parfümlerinin tasarımında Karine Dubreuil ve Alexis Dadier ile çalışmaktadır.

Melek otu, şakayık, biberiye, mine çiçeği, lavanta, ölmez otu gibi bitkilerin öz yağları L' Occitane ürünlerinde kullanılıyor.

L' Occitane- Eau D' Iparie isimli parfümü yorumlamak istiyoruz. Çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, tütsü, yosun ve amber gibi aromaları mevcuttur. Tatlımsı, kuru, sabunsu, soğuk ve yumuşak esintiler veriyor. Odunsu- oryantal grupta gösteriliyor.

Harmanında şu notalar bulunmakta= Mür yağı, tütsü, paçuli, pembe biber, turunçgiller, vanilya, misk, laden otu ve meşe yosunu.

L' Occitane- Eau D' Iparie- serin / soğuk ve sucul lavanta esintisiyle açılıyor. Devamında yeşil kokan sabunsu ve soğuk çiçekler geliyor. Bunu kuru paçuli ve kuru otlar takip ediyor. Orta bölümde tatlımsı biberli baharatlar ( zencefil, pembe biber ) sahne alıyor. Kapanış yumuşak ve tatlı amber, tütsü ve meşe yosunuyla olmakta.

L' Occitane- Eau D' Iparie isimli parfümde sabunsu, serin, soğuk ve sucul etkileri ve yosunlu aromaları her zaman göreceğiz. Bunlar lavanta merkezli çiçekler ve aromatik otlardan kaynaklanıyor. Odunsu notalar ve reçineler ikincil öneme sahiptir. Zencefil tandanslı baharatlar yardımcı elemandır. Tatlı ve sıcak esintilerin ( baharatlar ) arasından sabun ( çiçekler ) kokusu alınıyor.

Notalar temiz ve net biçimde algılanıyor. Dengeli ve uyumlu olmuş. Tatlılık da dengelidir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Aromalar aslında lavantalı çiçekler katmanı ve meşe yosunlu katman olarak ikiye ayrılabilir. Diğer notalar yan unsurlar gibi konumlanmış.

L' Occitane- Eau D' Iparie- markanın kadın parfümlerinden biridir. Ama erkek kullanımına da yakın duruyor. Otlar ve çiçekler ( sardunya, leylak ) kadınsı, baharatlar ise erkeksi kullanılmış. Yumuşak ve serin çiçekler, sıcak ve tatlı baharatlar. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapıyor ( lavanta, tütsü, yosun, amber ). Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik kullanım opsiyonu vardır. Yalnız kapalı alanlarda dengeli dozaj verilmelidir. Özellikle serin yaz akşamları için ideal bir seçim olur. Hüzünlü, kendi halinde, mahcup bir havası da var. Bu nedenle sonbahar- kışa yönelen bir tarafı daha baskındır. Toplantı ve davetler için, akşam kullanılabilir.

L' Occitane- Eau D' Iparie isimli parfümün kokusu bana şu imgeleri çağrıştırıyor=

Lavanta tarlalarında yürümek, bir kaplıcanın şifalı- yosunlu kaynak sularında yıkanmak gibi imajlar gözümün önüne geliyor. Akdeniz güneşi ve kır çiçekleriyle bezenmiş çayırları düşünüyorum. Aromatik bitki kürleriyle banyo yapmak veya vücudumuza masaj yaptırmak vb. aklıma geliyor. Bu parfüm, Akdeniz ülkelerinden geçen eski Baharat Yolu' nda yapılan seyahatleri hatırlatsın diye tasarlanmış... Doğru, bu hissi de veriyor. Akdeniz esintisi ve Doğu sufizmini harmanlamış.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder