10 Aralık 2013 Salı

Emporio Armani- City Glam For Him EDT / 2005



























Karşımızda İtalyan moda markası Armani' nin, Emporio Armani serîsi parfümlerinden City Glam For Him bulunuyor. Genel olarak kokusu Armani Code Sport' un benzeri olduğundan, bu parfümü kısa bir yorumla tanıtacağız.

Odunsu- aromatik tarzı var. Armani Code Sport derekesinde muhteşem bir aroma kalitesini takdir etmekteyiz. Harmanı sade ve yeterli olmuş.

Üst notada nane, portakal; ortada yeşil/ bitkisel notalar, zencefil, havlıcan; alt notalarda ise meşe yosunu, vetiver, beyaz misk bulunuyor.

Açılışı elbette keskin bir nane ve asitli- fresh turunçgillerle yapılmış. Sonra biberli zencefil ağırlık merkezi olmak üzere yeşil yaprak- bitki notları ve baharatlı tonlamalar gelmekte. Kapanış ise keskin vetiver, yumuşak misk/ yosun notalarıyla yapılmakta.

Koku düzlemi narenciye ve yeşil notalar; baharatlar, vetiver ve misk rotasında ilerliyor.

Derinlik ve konfor çizgisi nane- portakal- zencefil- misk olarak ifadeye koyabileceğimiz bir yapısal düzen gösteriyor.

Baharatlar; portakal ve yeşil notaların da etkisiyle tatlımsı ve yumuşak tonlar vermekte. Tatlımsı rayihalar genele yayılmış. Ama şekerli ve bayık değil; dengeli ve oturmuş bir tatlılık var. Misk ve yosun düzleminde tatlımsı ve yumuşak amber benzeri bir nota almaktayım. Yeşil bitkiler ve vetiver karanlık ve egzotik bir yorum biçimine sahip olmuş. Neredeyse bütün notalar hissediliyor.

Kalıcılık değerleri çok iyi. Tenimde bir gün boyunca hafifçe esti. Kuvvetli ve keskin aromaları var. Nane ve portakal, ten üzerinde serin etkiler bırakıyor. Açılış üşüme hissi veriyor. Sonra zencefil ve baharatlar ile teniniz yanma noktasına gelmekte. Aynı duyguları Armani Code Sport ölçeğinde de tecrübe etmiştim.

Her mevsime uyan bir koku biçimi var, diyebilirim. Rahatsız etmiyor. Yapaylık yok. Rafine ve doğal bir harmanı var.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder