8 Temmuz 2013 Pazartesi

Guerlain- L'Instant de Guerlain Pour Homme Eau Exterme EDP / 2005
























Köklü Fransız markası Guerlan' ın, bence paçuli ve kakao temalı olan parfümü Guerlain-  L'Instant de Guerlain Pour Homme Eau Extreme; modern bir odunsu koku niteliğindedir. Odunsu notalar, paçuli, kakao, baharatımsı nüanslar parfümü şekillendiriyor. Odunsu- baharatlı sınıfa sokulmuş.

Üst- turunçgiller, yıldız anason, elemi;

Orta- yasemin, portakal çiçeği, çay;

Alt- sandal ağacı, paçuli, sedir ağacı, kakao, ebegümeci.

Rochas- Men, Thierry Mugler- A Men, Christian Dior- Dior Homme Intense... Bu parfüm hakkında fikir verebilir.

Guerlain- L'Instant de Guerlain Pour Homme Eau Extreme- lüks, olgun, kaliteli harmanı var.

Tatlı ve dinamik turunçgiller ( portakal, mandalina, limon ) açılışı yapar. Burada portakal aroması öne çıkıyor. Sonra çiçeksi notalar gelir. Yasemin notasını ferah ve tatlı bir biçimde alıyorum. Portakal çiçeği ve limon mine çiçeği olabilir. Turunçgilli nüanslar devam etmekte. Devamında vanilya benzeri bir hissiyat var. Buna odunsu notalar ( sedir ağacı ), paçuli ve kakao katılmakta. Böylece tenden ayrılıyor.

Ortalardan itibaren, parfümü biçimlendiren paçuli- kakao sentezinin başladığını söyleyelim. İşte burada, yukarıda saydığımız parfümlere atıf yapıyor. Ne var ki, o parfümlere nazaran daha kaliteli, kompleks ve detaylı bir koku karakteri bulunuyor.

Guerlain- L'Instant de Guıerlain Pour Homme Eau Extreme- paçuli ve kakao aromaları ile niş parfümlerin kalite geleneğini sürdürmekte. Tozlu- topraksı paçuli ve yoğun ve lüks bir tatlılığa evrilen kakao aroması gayet iyi harmanlanmış. Sofistike ve benzersiz bir karışımla muhatap olmaktayız. Zaten, paçuli- kakaodan ileri gelen baharatlı hissiyat söz konusu olabilir.

Koku düzlemi= Turunçgil- çiçek- odunlar- paçuli- kako notası. Pürüzsüz ve temiz notalar var. Dengeli ve akışkan gitmekte. Paçuli ve kakaoyu, ortalardan sonlara değin indirebilirim. Parfümü domine eden unsur olarak bunlar önemlidir.

Derinlik ve konfor noktası= Paçuli- kakao ikilisi. Bir de ikincil önem arz eden odunsu notalar var. Kalıcı, güzel ve kaliteli hissiyat verdiği için beğenmekteyim. Paçuli ve kakao, zaman zaman birbirinin önüne geçip baskınlaşmaktadır.

Tende bir güne yakın kalıcılık yapıyor. Kuvvetli paçuli ve kakao ise, daha çok, ilk andaki ve sonraki 10 saatlik dilimde fark edilirlik işini kotarmış görünüyor.

Guerlain- L'Instant de Guerlain Pour Homme Eau Extreme- sonbahar- kış kokusu diye düşünülebilir. Ne ki, uygun bir dozajla ( 5- 6 fıs ) serin yaz akşamları için de kullanım opsiyonu sağlayacaktır. Bu şartlar yerine getirildiği takdirde, günlük yaşamda gayet geniş bir kullanım alanı olacaktır. Gece davetleri ve kokteyller için joker niteliğinde düşünülebilir. Sabah dengeli sıkılmalıdır. Ofis ortamında, öğleden sonra- dengeli dozaj tavsiye edilir.

Koleksiyonluk bir parfüm olabileceği kanısındayım. Farklı ve özgün paçuli- kakao harmanından hareketle denenmelidir...

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

2 yorum: