17 Eylül 2014 Çarşamba

Hugo Boss- Soul Man EDT / 2005



























Hugo Boss- Alman moda markasıdır. Hugo Boss- Soul Man isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, yumuşak, hafif, sıcak ve biraz tozlu esintileri var. Baharatlar yoğundur. Aromatik otlar, misk ve vanilya da barındırıyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- mandalina, anason, bergamot, karabiber, kakule,

Orta- lavanta, tarçın, muskat, kişniş,

Alt- tonka fasülyesi, amber, misk, vanilya, vetiver.

Hugo Boss- Soul Man- başlangıçta yoğun biberli- baharat kokuları veriyor. Anason ve karabiber, tozlu ve keskin rayihalara sahiptir. Devamında baharatlar daha da yumuşuyor. Lavanta ile yumuşatılmış çok tatlı bir tarçın var. Orta bölümdeki baharatlar, aromatik otların ( kişniş, fesleğen ) etkisindedir. Son kısımda ise, tatlılık yükseliyor. Misk ve vanilya olduğunu tahmin ediyoruz. Böylece kapanışa geliniyor.

Hugo Boss- Soul Man- çok değişmeyen, genelde düz çizgide giden bir koku formu sunuyor= Baharatlar. Sadece baharat katmanı var. Aromatik- yumuşak baharatlı bir kolonya tandansı ile belirginleşiyor. Fark edilirliği ilk anda yoğundur. Sonra hemen tene yerleşiyor ve sakinleşiyor. Kalıcılığı da kolonya tarzında düşünülmelidir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve her mevsime uygun olma şartlarını taşıyor. Tene özgürce sıkılabilir. Yapay kullanılmış vanilya, tatlılığı yükselttiği için problem oluşturuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder