5 Haziran 2015 Cuma

Serge Lutens- Cedre EDP / 2005



























''Ahşaptan yapılmış bir pasta gibi.''

Serge Lutens

Serge Lutens- Fransız niş parfüm şirketidir. Serge Lutens- Cedre ( sedir ağacı ) isimli parfümü değerlendiriyoruz. Beyaz çiçekler, tatlı baharatlar, sabunsu çiçekler, odunsu bazlar bu parfümde bulunur. Tatlı, sıcak, kremsi, yumuşak, tozlu, ekşimsi rayihalar verir. Oryantal- odunsu kategorisinde gösteriliyor. 

Serge Lutens- Cedre için- sümbülteber, amber, tarçın, misk, karanfil harmanı ve sedir ağacı gibi notalar verilmiş. Christopher Sheldrake tasarlamış.

Çiçek harmanı= Serge Lutens- Cedre- çiçeklerle açılıyor. Sümbülteber merkezli sabunsu, tozlu ve pudralı çiçekler başlangıçta yoğundur. Bu çiçek grubunda iris ve menekşe de sayılabilir. Kremsi, yumuşak beyaz çiçekler ikinci plandadır. Frezya, yasemin gibi soğuk- serin çiçekler tahmin ediliyor. Bu çiçekler parfümün genelinde pek etkili olmaz. Açılış bölümü gayet uzun sürmekte.

Meyveli baharatlar= Tarçın merkezlidir. Ekşi meyvelerle tanımlanmıştır. Vişne ve erik gibi meyvelere tarçın ve pembe biber eşlik ediyor. Meyveler= Ekşimsi- tatlı. Baharatlar= Tatlı- modern. Bu orta katmanda, sonradan tütsü görüyoruz. Tene yerleşme, ısınma, olgunlaşma başlıyor.

Odunsu notalar= Serge Lutens- Cedre- son bölümde sedir ağacı temalı odunsu bazlara yer veriyor. Buna vetiver katılıyor. Yumuşak ve hafiften tozlu odunsu notalara, yumuşak ve kremsi tonlamalar yapan amber destek vermekte. Odunsu notalar elbette baskındır.

Serge Lutens- Cedre- günlük kullanıma ve bütün sosyal faaliyetlere uyar. Kalıcılığı çabuk terleyen yağlı tende bir günü buluyor. Tene yakın duruyor. Sakin, pozitif ve dinlendirici bir harman sunuyor. Fark edilirliği ilk anda yoğun ve saldırgandır. Sonra tene oturur ve sakinleşir. Üç- dört kere dozajlamak yeter. Sonbahar- kış mevsimine daha uygundur. Soğuk havalar ve serin yaz akşamları da kullanılır. Dengel,i tatlılık ve genelde uyumlu notalar görülmekte. Notalar katman halinde yerleşmiştir. Doğal, akışkan ve belli bir kaliteye sahip harmanı vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder