28 Aralık 2013 Cumartesi

Giorgio Armani Prive- Cuir Amethyste EDP / 2005



Giorgio Armani- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Giorgio Armani Prive- Cuir Amethyste ( Deri Ametist ) isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, pudralı, şekerli, kremsi ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, turunçgiller, baharatlar, deri, meyveler ve odunsu notalar barındırıyor. Deri grubunda gösteriliyor.

Üst- kişniş, bergamot, gül,

Orta- paçuli, menekşe, huş ağacı,

Alt- laden otu, benzoin, vanilya.

Giorgio Armani Prive- Cuir Amethyste- baharatlar, çiçeksi notalar ve deri aroması açısından önem arz ediyor. Şöyle ki, baharatlar ( kakule, muskat ) açılıştan hemen sonra devreye giriyor ve kısa sürede şekerleniyor. Aslında bu yumuşak ve önceden kremsi kokan baharatların önünde tatlı turunçgiller ( portakal, mandalina ) yer alır. Çiçeklerin karakteri ise tatlıdır. Gül ve menekşe, ortalardan itibaren baskındır. Şekerli meyveler ( armut, ahududu ) de buna ilave edilebilir. Parfümün pudralı yapısı daha ziyade sonlardaki deri ve odunsu notalarda ( sedir ağacı ? ) hissedilmektedir. Burası yapaylık barındırdığından koku hissiyatı bozulmaktadır.

Giorgio Armani Prive- Cuir Amethyste isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Ancak öncesinde dışarıya yönelik yoğun fark edilirliği var. Şekerli, pudralı, plastik- sentetik ve bir dereceye kadar kremsi tonlamalardan dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder