21 Kasım 2013 Perşembe

Bond No. 9- Bleecker Street EDP / 2005


























Bond No. 9- ABD merkezli niş parfüm markasıdır. Bugün Bond No. 9- Bleecker Street isimli parfümü tanıtacağız. Meyveler, aromatik otlar, çiçeksi notalar, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Metalik, ozonlu- sucul, buruk, ekşimsi, metalik, yapay ve ferah esinitiler veriyor. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor.

Üst- menekşe yaprağı, yaban mersini, kekik, Çin tarçını,

Orta- sedir ağacı, yasemin, tarçın,

Alt- meşe yosunu, süet, paçuli, amber, vanilya, karamel.

Bond No. 9- Bleecker Street- buruk ve ekşimsi meyvelerle açılıyor. Fakat hemen ardından yeşil- bitkisel koku karakteri geliyor. Toplam olarak meyvelerde ve yeşil koku karakterinde metalik ve ozonlu- sucul hissiyat da söz konusudur. Bergamot, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyveler olabilir. Yeşil ve ferah yapıda çiçeksi notalar ve aromatik otlar harmanlanmış. Menekşe, lotus ve yasemin, adaçayı ve kişniş iç içe geçmiş vaziyettedir. Sonlara doğru gene yeşil koku karakterine dahil odunsu notalar ( çimensi vetiver ve köksü- yumuşak paçuli ) hissedilmekte. Tatlımsı amber, yapaylık sınırındadır ve nokta vuruşu yapar.

Bond No. 9- Bleecker Street isimli parfüm, yeşil ve enerjik yapısıyla günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromaları meyveler, yeşil koku harmanı ( bitkiler, çiçekler, odunsu notalar ) ve amber sıralamasıyla tene yerleşecektir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Fark edilirliği ilk anda sahibine karşı yoğun ve güçlüdür. Sonradan sakinleşir ve tensel koku haline gelir. Meyveler ve amber az miktarda tatlılık ile genel koku gidişatından ayrılıyor. Notaları eğer metalik, buruk ve ekşimsi hissiyata göre değerlendirirsek, uyum ve denge yakalandığı söylenebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder