21 Ağustos 2013 Çarşamba

Joop!- Jump Joop! For Men EDT / 2005

 















Joop!- Alman moda markasıdır. Bugün Joop!- Jump Joop! For Men isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, vanilya ve badem aromaları barındırıyor. Tatlı, kremsi, pudralı, yapay, keskin, ferah, yumuşak ve sıcak esintileri var. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmekte. 

Üst- greyfurt, biberiye, kimyon,

Orta- kediotu, kişniş,

Alt- tonka fasülyesi, misk, vetiver.

Joop!- Jump Joop! For Men isimli parfüm tatlı turunçgiller ( greyfurt ) ve keskin ve yeşil kokan aromatik otlarla ( biberiye, kişniş, mate ) açılıyor. Aromatik otlar hafif çam esintileri efekti veriyor. Daha sonra pudramsı ve biberli rayihalarla çiçeksi notalar ve baharatlar harmanlanmıştır. Bunlar kimyon ve kediotu temalı olmakla beraber zerdeçal ve papatya da karışımda yer alabilir. Kremsi tatlılıktaki tonka fasülyesi ve vanilya ikilisine, son fazda kekremsi- tatlımsı tarzda badem vurgusu katılıyor ve parfüm tenden ayrılıyor. Son bölümde bariz bir yapaylık var.

Joop!- Jump Joop! For Men isimli parfümde açılış faslı ( katmanı ) hariç, diğer aromalar kendi içinde harmanlanmak suretiyle sırasıyla devreye giriyor. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Fakat tene yakın durmaktansa, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Pudramsı, kremsi ve yapay tatlılıktaki tonlamalar genele yayıldığı için fark edilirlik ve kalıcılık artmıştır ve tene dengeli sıkılması ( üç- dört fıs ) şarttır. Yoksa kesinlikle baş ağrısı yapar. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı gösteriyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder