30 Eylül 2013 Pazartesi

Aromatik Baharatların Modern Yorumu = L' Occitane- Eau De L' Occitan

























doğulu etkilere sahip modern parfüm




L' Occitane firmasının misyonundan bahsedersek, kısaca neler söylenebilir ?




Fransız L' Occitane markasının ürünleri Provence bölgesinin bahçe ve tarlalarından damıtılan esansiyel yağlarla yapılmakta. Bunlar bitkisel yağlardır. Çevreye zarar verici katkı maddeleri kullanılmıyor.

Mine çiçeği, melek otu, lavanta, ölmez otu, şakayık gibi bitkiler kullanılarak üretim yapılıyor.




L' Occitane markasının klasik kokusu L' occitan parfümüyle ilgili görüşleriniz nelerdir ?




L' Occitan, lavanta etkili aromatik- fujer grubunda bir kokudur. Harmanı şöyle açıklanmış=

Üst notada karabiber, lavanta; ortada Hindistancevizi, tarçın; alt notalarda tonka fasülyesi, misk ve ağaçsı notalat yer almış.

Görüldüğü gibi; aromatik- çiçeksi, odunsu, baharatlı, bitkisel notalar barındırıyor. Genelde bir tatlımsılık da bulunmakta.

Parfümün lavanta temalı olduğunu söylemiştik. Buna izafeten tatlı lavanta ve biberli bir açılışı var. Aromatik notalar ve biberli donelerin hakim olduğu açılış, biraz sıradışı olmuş. Ben beğendim. Sonra klasik tatlı baharatlar sahne almakta. Vanilyamsı notalar ve ağaç notası da kapanışı yapmış.

Sade ve basit harman. Doğal, akışkan, rafine notalar. Aromatik kolonyaları andıran bir açılışı takiben, tene oturuşta tatlı baharat nüansları ile devam etmekte. Bu açıdan pek sürprizi yok. Koku bir yerden sonra düz çizgide ilerliyor. Bu, kötü bir şey değil. Sevimli, sıcak ve olgun bir kokusu var. Tatlı baharatlar ''doğulu'' etkiler gösteriyor. Açılışta ise, modern bir Fransız parfümü gibi durmakta.

Koku düzlemine bakalım= Aromatik- biberli tonlar- tatlı baharatlar- vanilya ve ağaç notaları.

Derinlik ve konfor noktasını işaretleyelim= Bence ''doğu'' etkili tatlı baharatlar ve sonra da bunun içine geçen odunsu notalar.

Zaten tatlı baharat ve odunlar kalıcılık ve kaliteyi belirliyor. Tenden de böylece ayrılıyor.

Kalıcılık nasıl ? Fena değil. Tenimde bir güne yakın durdu. Bu da yeter. Modern bir yaz mevsimi kokusu olduğunu söyleyelim. Hafif aromatik yapı ve tatlı baharatlar bu düşüncemizi destekliyor. Her mevsim de gider. Günlük kullanımda tazelenebilir. Rahatsız edici bir şey yok. Gayet hoş bir parfüm olmuş.




L' Occitan parfümünü kafanızda bir yere oturtabildiniz mi ?







Doğulu etkiler yansıtan modern bir parfüm diyebilirim. Açılışta tatlı lavanta ile Fransız, devamında baharat katmanıyla ''doğulu'' bir anlatım biçimi göstermekte. Ne var ki, modern tarafı ağır basıyor. Ve bizi Fransa' nın güneyindeki Provence bölgesine götürüyor...

Provence zaten L' Occitane' ın üretim merkezidir. Lavanta tarlaları, üzüm bağları, badem ağaçları ve yabanıl hayat florası ile doğal güzellikler sunmakta.





Carcasonne, Avignon, Minerve, Narbonne gibi yerleşimleri var. Köy hayatı da önemlidir. Kıyı şeridi çok beğeniliyor. Ayrıca tarihî şehir dokusu da mevcuttur. Surlar, kale, antik Roma devrinden kalma yerleşim bölgesi ve su kanalları ile bir kültür, doğa ve turizm bölgesidir.

L' Occitan, bizi aslında parfüm dünyasının kalbine seyahat ettiriyor.

Koku - 5 Kalıcılık - 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder