4 Ocak 2013 Cuma

Creed- Original Santal EDP/ 2005
















Creed, köklü Fransız niş parfüm evidir. Creed Original Santal Millesime- sandal ağacı temalı parfüm olarak düşünülmüş. Bu parfümün tasarımında Hindistan- Tac Mahal vurgusuna yer verilmiş.

Odunsu- oryantal kategoride yer alması uygun görülmüş.

Creed Original Santal' da baharat, bir miktar narenciye, sandal ağacı ve otsu vurgular var.

Tatlı, yumuşak rayihaların yanında sentetik ve yapay biçimler de hissediliyor.

Üst- kişniş, ardıç meyvesi, tarçın, sandal ağacı,

Orta- biberiye, zencefil, lavanta, turunç yaprağı yağı,

Alt- tonka fasülyesi, vanilya.

Açılıştan bahsedelim=

Güzel, ferah ve dinamik aromatik otlar ve çam esintileri var. Yapay ve zorlama narenciye notaları var. Aromatik otlardan lavanta ve biberiye keskin olarak birleşmiş.

Daha sonra tatlımsı baharatlar ve sandal ağacı işbirliğini görürüz. Burada tarçın- karabiber sentezi var. Koyu, yoğun, şuruplu ve büyük ölçüde odunsu bir sandal ağacı teması ilk defa kendini belli ediyor. Baharat- sandal ağacı kombinesi, daha çok tarçınlı sandal ağacı tandansı vermekte. Devamında tarçın, kakule, zencefil tarzında bir baharat çeşnisi yoğunlaşıyor ve sıcaklık artıyor. Yalnız plastik ve sentetik bir sandal ağacı var ki, bunu beğenmedim. Koku karakteri ve ritmi bozulmakta.

Son bölümde ise tatlılık artmakta= Galiba tonka fasülyesi var. Vanilya ve sandal ağacı da tatlılığı arttıran bir diğer etkendir. Burada, sert ve biberli baharatların da aşağıya indiğini anlıyoruz. Aslında koku karakteri çok değişmeden, düz çizgide gidiyor. Ve parfüm yumuşak bir vanilya- sandal ağacı ve odunsu notalarla tenden ayrılıyor.

Creed Original Santal- sürpriz yapmıyor, yeni bir şey söylemiyor. Ne var ki, baharatlar ve vanilyanın kalitesine diyecek yok. Ortalardan başlayarak, sandal ağacı zorlama ve yapay olmuş. Tonka fasülyesinin de, son kısımda tatlılığı gereksiz bir biçimde yükselttiğini söyleyelim.

Creed Original Santal- hafifiten Joop Homme adlı parfümü çağrıştırıyor. Ancak, ona göre daha yumuşak, rafine ve dengeli olmayı başarıyor. Yırtıcı ve agresif değil. Notalarda akışkanlık fazla olup, tene çabuk yerleşmekte. Tene yakın durmayı tercih ediyor. Ne ki, ilk sıkışta fark edilirlik bende yoğun oldu. Kalıcılığı ise, yağlı ve çabuk terleyen tende bir günü bulmaktadır.

Kapalı mekânlarda gene de sıkmayın. Açık hava partisi, gece gezmesi için düşünülür. Dozajına dikkat edin. Sonbahar- kış dönemine uyar. Akşam ve soğuk havalar için idealdir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder