4 Mayıs 2013 Cumartesi

Yves Rocher- Hoggar EDT / 2005

 















Yves Rocher- Fransız butik kozmetik firmasıdır. 1959 yılında, kimyager Yves Rocher tarafından Fransa' nın Bretagne bölgesinde kurulmuştur. Cilt bakımı, parfüm, banyo ürünleri ve makyaj ürünleri gibi üretim yelpazesi var. Ürünlerinin bileşenlerini oluşturan bitkileri kendi organik tarım sahalarında üretiyorlar. Bugün Yves Rocher- Hoggar isimli parfümü incelemek istedim. Tatlı, kremsi, pudralı, metalik, yapay, plastik, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, lavanta, odunsu notalar, tonka fasülyesi ve deri aromaları bu parfümü şekillendirmiştir. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Tonka fasülyesi, sedir ağacı, bergamot ve turunçgiller gibi notalar açıklanıyor. Bizim de bunlara ilavelerimiz olacaktır. 

Yves Rocher- Hoggar isimli parfümün başlangıcı, yapay tatlılıktaki turunçgillerle yapılıyor. Limon, bergamot ve mandalina olmalıdır. Buna yeşil / bitkisel ve ferah kokan lavanta katılıyor. Orta bölümdeki baharatların yapısı kremsi tatlılıkta olup, sıcak ve yumuşaktır. Muskat, kakule ve zencefil hissetim. Pudralı tonka fasülyesi ve yapay ve plastik deri- odunsu notalar ( öd ağacı ) kombinesiyle sona gelinmektedir. 

Yves Rocher- Hoggar isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tamamen tene yerleşecektir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu olabilen bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene tonka fasülyesi- deri- öd ağacı troykasıyla yapışıyor ve uzun süre esiyor. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış bulunan sıcaklık, yapaylık, kremsi tatlılık ve pudralılıktan dolayı kalıcılık ve fark edilirlik yükselse de, aynı zamanda tene dengeli sıkılması zorunluluğu doğmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder