22 Aralık 2013 Pazar

Juliette Has a Gun- Lady Vengeance EDP / 2006


























Juliette Has a Gun- Fransız parfüm şirketidir. Bugün Juliette Has a Gun- Lady Vengeance isimli parfümü değerlendireceğim. Turunçgiller, lavanta, vanilya, odunsu notalar ve çiçeksi notalar barındırıyor. Tatlı, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- bergamot, lavanta,

Orta- Bulgar gülü, Fas gülü, Iso E Super, paçuli, sardunya,

Alt- ambroksan, vanilya, beyaz misk.

Juliette Has a Gun- Lady Vengeance- baştan sona değin etkili olan yeşil kokan ferah aromalar üzerinden yorumlanacaktır :

Açılıştaki turunçgiller ( bergamot ) ve lavanta, hem erkeksi- yeşil kokan ve hem de hafifçe tozlu olabilen şipemsi yapıdadır. Bunu takip eden yeşil çiçeksi notalar gül temalıdır. Portakal çiçeği ve leylak tarzında çiçekler de var. Son bölümde yeşil kokan odunsu notalar ( çimemsi vetiver ) ve yapay tatlı vanilya yer almakta.

Juliette Has a Gun Lady Vengeance isimli parfümün orta katmanındaki çiçekler kadınsı yapıdadır ve tene yerleştikten iki saat sonra hafifiçe pudralı kokmaya meyillidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Yapay vanilya dışında sorunlu nota yok. Nota geçişleri başarılıdır. Hafifçe pudralı kokmaya eğilimli çiçeksi notalara ve yapay vanilyaya dikkat etmek suretiyle dengeli dozajlanmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böyle yapılırsa sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine uyar. Fark edilirliği genelde sahibine yöneliktir. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde tatminkâr bir kalıcılığı var. Çiçeksi notalar ve vanilya bu performansta etkilidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfümü Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder