3 Ağustos 2013 Cumartesi

Şifalı Ot ve Narenciye Esintileri : Issey Miyake- L'eau d' Issey Bleue Eau Fraiche EDT / 2006



























şifalı ot temalı- doğu etkili parfüm




Issey Miyake parfümleriyle ilgili görüşünüz nedir ?




Issey Miyake' nin Pour Homme Sport, Pour Homme Intense ve Bleue Pour Homme kokularını denedim. Hepsi yoğun, güçlü, keskin ve kalıcı aromalar veriyor. Üzerlerinde çalışılıp emek verilmiş. Genelde odunsu, baharatlı, aromatik tarzı yansıtıyor. Tatlı baharat, narenciye, aromatik ot, dumanlı notalar... ne ararsanız var. Bu tip kokuları çok tutar ve severek kullanırım.




Issey Miyake L'eau d' Issey Bleue Eau Fraiche hakkında ne dersiniz ?




Çiçeksi- ağaçsı misk grubunda gösterilmekte. Aslında Isssey Miyake- L' eau Blueu Pour Homme' a çok benzeyen harman ve aromaya sahip bulunuyor, ne var ki ondan daha fresh/ tatlı bir yapısı var. Benzerlik kısmına sonra geçeceğim...

Açıklanan notaları bergamot, nane, biberiye, gül, çay, pembe biber, paçuli, misk, countains (?) olarak görünüyor.

Sert, keskin ve yoğun aroması var. Sert, acı narenciye ve biberiye esintileri ile açılmakta. Aromatik- baharatlı tonlar da var.

Koku düzlemi= Narenciye, yeşil notalar/ aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar ve misk.

Derinlik ve konfor noktası= Nane- biberiye, biberli notalar, paçuli ve misk. Tam bu çizgide kuru ot tonlamaları alınmakta.

Bu parfüm, şifalı ot ve baharat karışımlı bir harmana evrilmekte.

Bir kere, verîlere bakalım=

* Narenciye- nane- misk kombinasyonu

* Aromatik otlar ve misk uyumu

* Odunsu ve bitkisel notaların karışımı...

Bu üçlü gruplama, parfümü, şifalı otların içine baharatlar karışmış gibi göstermekte. Bence burada en güzel kısım, turunçgiller ve nane notasının misk ile harmanlandığı noktadır.

Sade, ama gösterişli ve şatafatlı bir harman. Genelde bir tatlılık da var.



Bu parfümü zihin dünyanızda nereye koyarsınız ?




Gene aktar- baharat dükkanı metaforuna değineceğim. Çünkü, L' eau Bleue Pour Homme ile aynı koku ve anlatım yolunu tutmuş. Onun modernize edilmiş versiyonu gibi hissiyat veriyor. Doğu etkili egzotik parfümlerden biri daha tarafımdan yorumlanmıştır. Blueu Fraiche, Doğu' nun ve özelde Anadolu coğrafyasının ruhsal ve bedensel zenginliğini yansıtıyor.





Baharat dükkânına girdiğinizde, bir tarafta biberiye, adaçayı, fesleğen kokuları vb. olur; bir tarafta tarçın, zencefil, kırmızı biber kokuları olur. Bu gibi imgeleri düşünüyorum.

Kalıcılık değerleri çok iyi nüanslar veriyor. Tenimde tazelemeye gerek kalmadan, bir gün boyunca hafifçe esti. Issey Miyake- L' eau Bleue Pour Homme' un aksine yaz mevsimine daha uygun gibi durmakta.

Koku -5 Kalıcılık -5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder