21 Şubat 2013 Perşembe

Cacharel- Amor Pour Homme EDT / 2006






 
Cacharel- Fransız moda markasıdır. Bugün Cacharel- Amor Amor Pour Homme isimli parfümü inceliyoruz.

Üst- turunçgiller (?), çay,

Orta- gül, eğreltiotu, baharatlar (?),

Alt- vetiver, gül ağacı, aselbent, tonka fasülyesi.

Bu parfümü odunsu- aromatik olarak değerlendirebiliriz. Açılış serin ve rahatlatıcı turunçgiller ( limon, portakal, greyfurt ) ve çayla başlamış. Hafif fresh bir tonlama var. Turunçgiller kısa sürede uçuyor. Sonra devreye gül, baharat notaları ve derinden otsu aromalar girmekte. Baharatlar ( kakule, tarçın ) tatlı ve sıcak tondadır. Kalıcılık artmış. Gül ve baharat ikilisi parfüme derinlik ve konfor kazandırıyor. Egzotik bir yorumla karşılaşıyoruz. Parfümde her daim biraz tatlılık mevcut. Vetiverden dolayı, otsu ve biraz çimensi bir rayiha var. Sonra burada gene gülün hakimiyeti söz konusudur. Bu notalar vanilya benzeri aromalarla yumuşatılıp tatlandırılmış. Tenden ayrılışı da gül, ağaçsı / otsu notalar ve kremsi vanilya biçiminde oluyor.

Harman gayet başarılıdır. Sade ve gözü yormuyor. Notalar dengelidir. 12  saate değin kalıcılık mevcuttur. Yaz mevsimine uygun bir koku olmuş.

Özetle, bu parfüm, hem koku düzlemi, hem de derinlik ve konfor çizgisi olarak tatlı baharatlar- güller- ağaçımsı notalar- vanilya sıralamasını takip etmekte. Aromatik ve çiçeksi bir yönü de var. Serin ve kuytu vadiler, deniz iklimi, çay yaprakları, çiçek tarhları gibi duygusal izlenimlere yol açmakta.

Kremsi, yumuşak, hafif baharlı ve tatlımsı rayihalar sunmakta.

Koku karakteri olarak Azzaro- Elixir Pour Homme ve bu parfümün ilham aldığı'' Doğu etkili'' Serge Lutens- Chergui esintileri vermekte. Özellikle reçinemsi-otsu rayihası, tatlı baharat- odun ve vanilya biçimindeki koku düzlemi bize bu hissi veriyor. Elbette, şifalı ot benzeri bir yorum da var diyebiliriz.

Koku - 5 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder