22 Temmuz 2013 Pazartesi

Montale- Black Aoud EDP / 2006

 















Montale- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugün Montale- Black Aoud isimli parfümü değerlendireceğim. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, baharatımsı nüanslar ve misk içeriklidir. Tatlı, metalik, sabunsu, yapay ve ilacımsı rayihaları var. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Gül, agar ağacı ( öd ağacı ), paçuli, misk, laden otu, mandalina aromaları açıklanmış.

Montale- Black Aoud isimli parfüm, çok hızlı biçimde tene yerleşiyor. Sırasıyla yapay, ilacımsı ve tatlı gül, öd ağacı, paçuli ve misk notaları geliyor. Görüldüğü gibi çok basit ve sade bir yapılanmayla, öd ağacı temasının etkin olduğu odunsu- çiçeksi / miskli koku grupları var. Aralarda sabunsu safran benzeri, gene baharatımsı nüanslar varsa da pek etkili sayılmaz.

Yukarıda, Montale- Black Aoud isimli parfümün hızlı akışkanlıkla tene oturduğunu belirttik. Ne var ki, tene yakın kalmıyor. Aksine sahibine ve dışarıya karşı boğucu bir fark edilirlik yapıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Çabuk terleyen yağlı iki gün boyunca güçlü kalıcılık yapması, sanıyorum, büyük oranda EDP formatında oluşuna bağlanacaktır. Genele yayılmış yapaylıktan ötürü tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti için idealdir. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder