1 Ekim 2013 Salı

Baharat Dükkânı Esintileri = L' Occitane Eav De Baux

























doğu etkili parfüm



L' Occitane markasını tanıtır mısınız ?



1976 yılında Olivier Baussan tarafından kurulan kozmetik firmasıdır. Fransa- Provence merkezlidir. Kozmetik ürünleri, banyo ürünleri; saç, cilt ve vücut bakım yağları ve parfüm üreticisidir.



L' Occitane Eau Des Baux parfümü hakkında ne söylersiniz ?




Odunsu- oryantal tarzda gösterilen Eau Des Baux, aromatik ve baharatlı tonlar vermekte.

Üstte pembe biber, kakule; orta notada selvi ağacı, tütsü; alt notalarda vanilya, ahşap ve tonka fasülyesi notaları bulunuyor.





Açılışta bir yoğunluk ve acılık var= Ahşap ve hafif baharat ile başlamış. Kakule ile karışık baharatlar alınmakta. Kırmızı biber notası da belirginleşmiş. Sonra dumanlı bir tütsüye bitkisel notalar ( selvi ) katılmakta. Burada koku karakteri değişerek, aromatik rayihalara evrilmekte. Tatlı kuru üzüm, kuru erik gibi meyvemsi notalar da fark ediliyor. Devamında tütün, odun, reçine, bademsi notalar, amber gibi rayihalar birbirine karışmış biçimde yorumlanmakta. Bu kısımda tatlılık iyice artıyor. Kalıcılık ve kalite aslında her katmanda değerlendirilmekte.

Koku düzlemini toparlayalım= Ahşap- baharat, tütsü, aromatik otlar, tatlı kuru meyveler, odunsu notalar, reçine ve amber genel hissiyatı oluşturmakta.

Derinlik ve konfor noktasına geçelim= Baharatlı ahşap- kuru meyveler- odunsu reçine ve amber olarak kayda geçen harmanlama olmuş.

Notalar iç içe alınıyor. Acımsı ve yoğun başlayıp, sonra tatlanıyor. Kalıcı ve kuvvetli aromalar takdir edilmekte. Amber notasının vanilya ve ahşaptan kaynaklandığını düşünüyorum. Ahşap, genele yayılan bir nota olmuş. Reçine de vanilya- tütsü- bitki kaynaklı olsa gerektir.




Tenimde kalıcılık 1,5 gün oldu. Vurucu ve güçlü aromalar var. Fazla sıkılsa da rahatsız etmez. Yapay bir nota yok. Rafine, akışkan, lüks ve gösterişli harmanı var. Sonbahar- kışa uygun bir karakteri var. Ne ki, ideal bir ev ve ofis parfümü olur.



Eau Des Baux ile Serge Lutens Chergui arasında bağlantı kuruyorlar. Görüşünüz nedir ?



Evet, belli çizgilerde benzerlik bulunuyor. Tatlı meyve kullanımı, baharatlar, tütsü bunu destekliyor. Egzotik ve sıradışı bir harmanla karşılaşıyoruz. Bu yönüyle Eau Des Baux, '' Doğulu '' bir yorum biçimini vermekte.



Eau Des Baux, size neyi çağrıştırıyor ?






Doğulu ama Anadolu kültürüne daha yakın nüansları olan bir parfüm. Lokman Hekim Baharatçısına girersiniz; baharat ve kuru meyve rayihalarını alırsınız. Zencefil, tarçın, kırmızı biber kokularına kuru erik, kuru üzüm, cezerye kokuları karışır. Bu hissi veriyor. Uzağa gitmeye gerek yok. Bu parfümün ne olduğu kolayca anlaşılır. Doğu' nun çarşıları, aktarları, duygu ve anlatım dünyası bu parfümde ifadesini bulmuştur.

Koku - 5 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

1 yorum:

  1. ilk defa bu güzel kokuya adam akıllı yapılmış yorum gördüm daha doğrusu ilk yorum... koku kalitesi , kalıcılığı -ki bir gün kesinlikle garanti -, fiyat anlamındada (150tl) çok ideal parfüm ... sentetik olmayan baharatlı oryantal sıcak bir koku arıyorsanız çok ideal...

    YanıtlaSil