5 Mart 2013 Salı

The Different Company- Sel de Vetiver / 2006


























The Different Company, Fransız niş parfüm markası olarak ün kazanmış. Bu markanın değerli ve kaliteli parfümler ürettiğini düşünüyorum. Bugün, şifalı ot temalı olarak hafızamda yer eden bir parfümü inceleme konusu yapacağız.

The Different Company- Sel de Vetiver...

Vetiver tandanslı koku olarak tasarlanmış ve lanse edilmiş. Tatlı ve yumuşak baharat, narenciye, bitkisel notalar gibi esintiler yaymakta. Odunsu- aromatik grupta yer alması uygun görülmüş. Tozlu, ferah, taze, yumuşak tonlamalar önemlidir. Ve dengeli bir tatlılık vermektedir.

Üst- greyfurt, kakule, bergamot;

Orta- vetiver, sardunya, ylang ylang;

Alt- iris çiçeği, vetiver, deniz tuzu.

The Different Company Sel de Vetiver, başlangıçta tuzlu bitkisel vurgular yapmakta. Otsu bir koku var. Bu durum aslında kısa sürüyor. Devamında ferah ve modern bir greyfurt- mandalina- zencefil troykası ile baharatlı- narenciye biçimine giriyor. Hafif ıtırlı- biberli baharatlarla tene çabuk yerleşme eğilimi gösteriyor ve güzel kokuyor. Bariz bir kalite ve lüks anlayış var. Genelde temiz ve kalıcı bir kokusu olduğu bellidir. Sonrasında kuru ve tozlu vetiver baskınlaşıyor ve parfümü domine etmeye başlıyor. Kuru vetiverin yanında deri ve amber notaları da önemli olmakta. Bu dönemde tene oturma işlemi tamamlanmış oluyor...

Daha sonra ne var ? Açıkçası, parfümün ikinci bölümü başlıyor... Bu bölüm, neredeyse tamamen şifalı ot esintileri ile belirginleşmekte. Adaçayı, biberiye, fesleğen gibi otlar olabilir. Ama ne olursa olsun, bu şifalı otların arasına tatlı baharatlar ve bu sefer nemli ve tuzlu vetiver karışıyor. Ve sonunda kapanış... Nemli ve tuzlu vetiverin tek başına kaldığı bir resitale tanık olmaktayız.

The Different Company Sel de Vetiver önemli bir parfümdür... Şifalı otların, ıtırlı- biberli baharatların, modern bir vetiver temasının yönettiği ve şekillendirdiği modern odunsu- hafif baharatlı bir kokudur. Harmanında zenginlik, lüks ve belli bir kalibre barındırır.

Koku düzleminde bitkisel bazlar, baharatlı narenciye esintileri, vetiver, deri, amber, şifalı ot vurguları ve gene vetiver bulunuyor. Notalar dengeli ve uyumlu olmuş. Rafine ve akışkan bir tarz var. Şifalı olar orta bölümde daha etkindir.

Derinlik ve konfor çizgisinde greyfurt, zencefil şifalı otlar, nemli ve tuzlu vetiver mevcuttur. Parfümün ikinci kısmında deniz suyu ve deniz tuzu aromaları tene yerleşiyor. Denizel esintili ot, baharat, vetiver biçiminde ilginç ve özgün bir deneme vardır. Bu noktalarda kalıcılık, fark edilirlik ve güçlü tonlar takdir edilmelidir.

Genelde ilkbahar- yaz kokusu olabilir. Ne ki, her mevsim ve her sosyal ortam için düşünülebilecek bir yorum söz konusudur. Genel beğeniye hitap eder. Kaliteli bir kolonya için referans oluşturabileceğini ilk başta düşünürsek, yeterli bir kalıcılığa sahiptir. Özellikle ilk sıkışta atılgan bir fark edilirlik yapar. Bolca tene uygulanabilir. Sonra gün içinde tazelenirse, kalitesi yüksek bir parfüm haline gelir. Rahatsız edici bir detaya denk gelmedim.

Koku- 5 Kalıcılık- 3




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder