11 Aralık 2013 Çarşamba

Cerruti 1881 Black EDT / 2006


























Cerruti, İtalyan modasını temsil eden markalardandır. Cerruti 1881 Black adlı parfümü inceleyeceğiz. Oryantal- odunsu gruba sokulmuş. Turunçgil, hafif baharat ve odunsu notalar belirgindir. Dengeli bir tatlılık ve nispeten yumuşak, aromatik bir yorum vardır.

Üst- lavanta, karabiber, acı portakal,

Orta- muskat, kimyon, sedir ağacı,

Alt- öd ağacı, gayakum ağacı, badem ezmesi.

Sıktıktan sonra tene çok çabuk yerleşiyor. Baharatlı açılış yapıyor. Tahminlerim önce şunlardı= Bu parfümün içinde zencefil, sedir ağacı, belki öd ağacı, muskat, turunçgil ve aromatik otlar bulunuyor. Evet, harmana bakılırsa yanılmamışım. Notalar harman halinde alınıyor. Yani, tek parça- yekpare biçimlenme var. Ancak baharatlar yumuşak ve tatlıdır. Aromatik hissiyat ise parfümü her daim domine eder. Yoğun ve güçlü aromalar mevcuttur. Ne ki, rahatsız etmez.

Tatlı baharatlı/ biberli açılıştan sonra mandalina ve acı portakal algıladım. Muskat, tatlımsı lavanta, odunsu- ahşapsı tonlar, tütsü, deri ve vanilya aromalarını da hissettim. Çünkü, tene çabuk yerleşmesi ile bağlantılı olarak, gayet hızlı bir akışkanlığı vardır. Odunsu vurgularla kapanır. Kalite ve lüks anlayışı parfümü sarmalamıştır. Dolgun ve zengin aromalar bulunmakta.

Bu haliyle yaz sezonuna bile uygundur. Daha çok, sonbahar- kış parfümüdür. Ne var ki, kullanım opsiyonu çok geniştir. Akşamları daha iyi sonuç verir. Davet, kokteyl ve günlük gezintiler için idealdir. Aromalar rafine ve dengeli olmuş. Birçok kişinin beğeneceği bir yapısı var. Bunun nedeni, baskın aromatik hissiyat ve yumuşak baharatlar olmalıdır. Aromatik sayılabilecek baharatlar ferah, taze bir biçim almış.

Tenimde kalıcılığı gayet başarılı oldu. 18 saat sonra bile hafif esintiler yapıyordu. Fark edilir tarafı da baharatlar ve odunlarla takviye edilmiştir. Koleksiyonunuzda bulunması gereken önemli bir kokudur. Dengesiz ve aşırı bir tonlamaya rastlamadım.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder