24 Nisan 2013 Çarşamba

Tom Ford- Black Orchid EDP / 2006




Tom Ford- ABD kökenli moda markasıdır. Bugün bu markanın bayan kokularından, Tom Ford- Black Orchid EDP isimli parfümü değerlendiriyoruz.
Siyah orkide...

Orkide mi, bilemem, ama son derece çiçeksi ve yoğun tatlı meyveli bir parfüm. Oryantal- çiçeksi olarak tanıtılmakta. Harmanı da şöyle=

Üst= Yasemin, gardenya, ylang ylang yağı, bergamot, limon, portakal, frenk üzümü, yumru.

Orta= Baharat karışımı, meyveli notalar, lotus çiçeği, orkide, vetiver.

 Alt= Sandal ağacı, paçuli, kehribar, tütsü, vanilya, çikolata.

 Beyaz çiçek, dünyevî aromalar ve meyve ve kakao katmanlarını barındırmakta.

Benim görüşüm, bu parfümün yoğun kadınsı çiçekler ve tatlı meyveler ile başlangıç yaptığıdır. Çiçeksi katman her daim kendini belli edip baskınlaşıyor. Sonra bir ara, paçulinin önderliğinde odunsu notalar sahne alıyor ve koku karakteri biraz değişiyor. Devamında tekrar meyveli akorlar var. Buna kapanışta tatlı bir amber ve kakao eklemlenmekte. Tenden böylece ayrılıyor.

Baharatları hiç algılamadım.






Yoğun ve bazen iç boğucu bir tatlılık var. Tam bir kadın kokusu olmuş. Erkekler de tercih ediyor.

Genelde düz çizgide ilerleyen bir kokusu var. Tene oturunca pek değişmiyor. Tene oturunca çiçeksi- meyveli yapıya evriliyor.

Koku düzlemi çiçekler, meyveler, odunsu notalar, amber ve kakao çizgisini takip etmekte.

Derinlik ve konfor noktası ise, yoğun bir tatlılığa sahip meyveler ve çiçekler olmakta. Diğer notalar ara sıra ortaya çıkıp, yardımcı eleman gibi işlev görmekte.

Kalıcılık değerleri bende 24 saati buldu. Kış günü dengeli sıkılmazsa, rahatsız eder. Hele yazın, bence hiç riske girilmemelidir. Çok şekerli bir yapısı var. Dengeli dozlanırsa, güzel... Ayarını kaçırırsanız pişman olursunuz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Bugün bu parfümü yeniden kullanmaya karar verdim. Bayanlar bolca yorum yazmış ama bence harika bir erkek kokusu. Daha karanlık bir kış kokusu olarak düşünülebilir. Taze hissettiren ama yoğun bir koku. Çok sıcak havalarda kullanmamak şartıyla mevcut ilkbahar kokusu olabilir.

    Tom Ford Black Orchid Bayan Parfüm

    YanıtlaSil