1 Nisan 2014 Salı

David & Victoria Beckham- David Beckham Intimately EDT / 2006


















David ve Victoria Beckham çiftinin kariyeri ve başarıları herkesin bildiği şeylerdir. Konuşmaya gerek yok. Biri ünlü bir futbolcudur. Diğeri de Spice Girls  müzik grubunun eski üyesi olarak biliniyor.

 Bu marka, İngiliz parfüm markasıdır.

David Beckham Intimately- aromatik- fujer grubunda gösterilmiş. Ben, aromatik- fujer bir tarafını görmedim. Bence, bu parfüm odunsu- baharatlı ve amberli bir yapısal düzen arz etmekte. Neden böyle düşündüğümü birazdan açıklayacağım.

Önce, şu kadarını söyleyeyim= Bu parfüm; odun, amber ve baharat rayihaları ile şaşırtıcı biçimde Costume National Homme' a benzemiş. Bu güzel bir şey... Bu parfümü yorumlamak da kolay... Haydi, başlayalım...

Açıklanan notaları bile Costume National Homme' un aynısı olmuş=

Üst= Greyfurt, bergamot, kakule;

Orta= Muskat, menekşe, yıldız anason;

Alt= Sandal ağacı, amber, paçuli.

Costume National Homme' dan tek eksiği, bence, reçinelerin olmamasıdır.. Ona göre daha basit bir versiyon gibi durmakta.

David Beckham İntimately- mesir macunu rayihalarını düşündüren biçimde, yoğun bir sıcaklığa sahip baharat çeşnisiyle açılmakta. Harmanını önceden bilmediğim için, zencefil- tarçın olarak algıladım. Tatlı baharatlı ve yoğun başlangıç beni çok memnun etti. Baharatlarda, aynen Costume National Homme gibi, pütürlü- köşeli bir yön de var. Bu kötü değil, çok güzel. Parfüm tene kısa sürede oturup yapışıyor ve iyice ısınıyor. Gene merkezde baharatlar olmak üzere, bu defa keskin bir anason hissettim. Biraz da yoğun ve pudralı çiçek rayihası aldım. Zambak, menekşe olabilir, diye düşündüm.

Daha sonra kuru ve sıcak odunsu notalar kendini gösterdi. Ve çok güzel ve lüks odunsu amber rayihaları ile tenimden ayrıldı. Yalnız, tende ilk anda kalıcılığı yüksek olacakmış hissi veriyor. Ama sonra sönük kalıyor. Aradaki ayrıntıları boş versem, silme baharat- mesir macunu kokuları var, diyeceğim...

Rahatsız edici bir yapaylık, sentetiklik yok. Rafine, dolgun, gösterişli ve akışkan bir harmanı var. Notalar katman olarak algılanıyor. Özellikle baharatlar bu cümledendir. Tarçın- zencefil- anason üçlüsü var. Başta belki keskin ve biraz da metalik turunçgilleri ( bergamot ) alabilirsiniz. Ne var ki, ben, onları da baharat katmanı içinde algılamaktayım.

Odunsu notalar ( sandal ağacı- paçuli ) ve amber de, parfümü şekillendiren bir diğer bileşenlerdir. Bunlar da odunsu- amber olarak yorumlanabilir. Çünkü, iç içe girmiş. Aynı şey baharatlar için de geçerlidir. Buna göre, akışkanlık açısından sade ve basit notalarla karşı karşıyayız.

Koku düzleminde yoğun tatlı baharatlar- pudralı çiçekler- odunsu notalar- odunsu amber var.

Derinlik ve konfor noktasında baharatlar- odunlar- odunsu amber var.

Yeterli bir kalıcılık ve fark edilirlik yapıyor. Genelde sıcak, tatlı, yoğun, kuru tonlar sözkonusudur. Harman elbette kalite, güzellik ve zenginlik unsurlarını fazlasıyla barındırıyor. Yalnız kalıcılık konusu biraz geride kalmış. İlk sıkışta kuvvetli, ama sonra gittikçe azalan bir kalıcılığı var. İlk anda yanıldım. Parfümlerin ne kadar kalıcı olduğunu anlamak için, bir gün beklemek gerekiyor.

Tenimde kalıcılığı 10 saati buldu. Dengeli sıkılması lazımdır- başlangıçta kuvvetli ve yoğun aromalar var. Buna dikkat edilirse, günlük kullanıma uygundur. Sabah hariç, her saat sıkılabilir. Özellikle akşamları daha egzotik kokular yayar. Soğuk hava ve kış mevsimi için ideal bir kokusu var. Üç- dört fıs tatbik ederek, davetlere gidebilirsiniz. Parfüm konusunda tecrübeli olmayanlar, hacı yağı olduğunu düşüneceklerdir. Aldırmayın, modern bir tatlı baharat parfümüdür. Maskülen aromalarıyla beğenilecektir.

Koku - 5 Kalıcılık - 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder