24 Mart 2013 Pazar

John varvatos- Vintage EDT / 2006




















John varvatos, klasik ve spor giyim, cilt bakımı ve koku koleksiyonuna sahiptir.

Vintage, bağ bozumu anlamına geliyor.

John varvatos- Vintage, odunsu- şipre grupta lanse ediliyor. Tatlı, yumuşak, kremsi bir parfümdür. Aromatik otlar, yumuşak baharatlar, odunsu bazlar ve bir miktar tütün ile şekillenir.

Üst- pelin otu, fesleğen, ravent, ayva, rezene, karabiber,

Orta- ardıç meyvesi, lavanta, tarçın, yasemin, süsen kökü, yeşil bitkiler,

Alt- tonka fasülyesi, tütün, süet, paçuli, meşe yosunu, köknar balzam, odunsu notalar.

John varvatos-Vintage aromatik otların ve tatlı kırmızı meyvelerin karışımı ile başlıyor. Nane, fesleğen, lavanta, kuş üzümü, kiraz gibi bir sentez olabilir. Ferah, taze, dinamik ve enerjik bir açılış yapmış. Bu bölüm uzun sürmekte. Tene oturma, bu başlangıç notaları ile oluyor. Yumuşak bir tarçın, bitkisel notalar bunu takip etmekte. Orta katman baharatlıdır. Yumuşak, kadifemsi ve tatlı & pudralı çiçek harmanı da ilginçtir... İris, menekşe, yasemin gibi çiçekler var. Baharatlar da devam ediyor. Parfümün sonlarına geldiğimizde, önce tatlılığın arttığını ve şekerlenmeye doğru gittiğini söyleyelim. Bu minvalde tonka fasülyesi, misk, vanilya ve reçineler gibi tahminler yaptık. Devamında odunsu- tütünsü rayihalar var. Kapanışta bu aromaların bir sentez oluşturduğunu anlıyoruz.

Aslında kaliteli bir kolonya olabilir. Kalıcılık da buna göre değerlendirilmelidir. Fark edilirlik ilk anda yüksektir. Sonra tene yakın kalır. Yapaylık, sentetiklik hissetmedim. Bu anlamda dozajda serbestlik olacaktır.

Her mevsim ve her ortam için idealdir. Günlük kullanıma uygundur. Soğuk havalar ve akşam saatlerinde egzotik baharatlar ve aromatik otlar ile esas karakterini belli eder ve beğenilir. Gün içinde tazelenebilir. Notalar gayet akışkan, dengeli ve uyumludur. Sürprizi olmayan, ama insanı tatmin eden bir yapısı vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder