10 Şubat 2013 Pazar

Montale- Blue Amber EDP / 2006




























Montale- Blue Amber- amber & vanilya temalı bir kokudur. Tozlu amber ve tatlı- yumuşak vanilya sentezi vardır. Doğulu parfüm özellikleri gösterir. Sıcak, yoğun ve keskin biçimler sunar. Aromaları da genelde kirli, tozlu, baharatlı, hayvansal ve ilacımsı etkilere sahiptir. Pek fazla tatlılık yoktur.

Montale- Arap / Doğu etkili parfümler üretmeye ağırlık veren Fransız parfüm markasıdır.

Montale- Blue Amber, ayrıca odunsu notalar, baharatlar ve aromatik otlarla biçimleniyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilmekte. Bergamot, sardunya, paçuli, vetiver, kişniş, amber ve vanilya gibi notalar açıklanmakta.





Montale- Blue Amber- keskin ve tozlu bir açılış yapmakta. Ayrıca kirli, hayvansal ve sıcak rayihalar da alınmakta. Başlangıcını paçuli, deri, vetiver, pudralı çiçekler olarak tahmin ettim. Tozlu ve topraksı odunsu notalar çok keskin ve yoğun biçimde açılışa egemen oluyor. Sonrasında makyaj çantası gibi kokan pudralı çiçekler ( yasemin, sardunya ) ve biberimsi baharatlar ( zencefil ) gelmekte. Açılışı karmaşa yaratmış. Pek de beğenmedim. Devamında, biraz tozlu ama ferah ve limonlu kokan aromatik otlar sahne almakta. Fesleğen, nane gibi aromatik otlar, yeşil- sucul yapraklar gibi kokuyor... Yumuşak baharatlar da buna destek veriyor. Tozlu sandal ağacı ve amber vurgusu orta katmandan itibaren yerleşiyor. Sonrasında amber, yumuşak- tatlı vanilya ile, ana tema olarak birleşecektir. Alttan da bir miktar aromatik otlar hissediliyor. Tenden de böylece ayrılıyor.



Montale- Blue Amber' in orta katmanı ile son bölümündeki amber teması, vanilya güzel, modern ve lüks etkiler yapıyor. Ayrıca, gene ortalara doğru kullanılan yeşil aromatik otlar da dinamik ve pozitif esintileriyle beğenilmekte. Açılışı pek beğenmediğimizi söylemiştik. Açılışta yapay ve sentetik bir yapılaşma var. Bu haliyle genel beğeniye hitap etmeyeceğini düşünüyoruz. Konsept ve koleksiyonluk kullanıma uygun görünüyor. Günlük kullanıma da uygun değil.

Sonbahar- kış dönemi, soğuk havalar ve gece için düşünülebilir. Aromalarda yoğun, kirli, tozlu, baharatlı nüanslar var. Bu yüzden dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Kalıcılığı üç günü buluyor. Aromalar tene yapışıyor. Ağırkanlı bir parfüm olduğundan, akışkanlık fazla değil. Aromalar bütünüyle zorlanıyor. Fark edilirlik ise, zaten başta yoğun ve saldırgan oluyor. Dışarıyı rahatsız edebilir. Aromatik otlar, vanilya ve amberle yumuşama gösteriyor ve burası beğeni seviyesine daha yakın oluyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder