14 Mart 2014 Cuma

Versace- Man Eau Fraiche EDT / 2006























İtalyan moda markası Versace' in akuatik- odunsu sınıfına giren parfümü Versace Eau Fraiche' i değerlendireceğim.

Turunçgil, aromatik notalar, odunsu notalar ve hafif baharatlar gibi koku nüansları mevcuttur. Fresh, tatlı, sucul, okyanusal etkiler vermekte.

Harmanı=

Üst- bergamot, gül ağacı, kakule, limon, yıldız meyveler;

Orta- tarhun otu, adaçayı, sedir ağacı, karabiber;

Alt- kehribar, safran, misk, odunsu notalar, çınar...

Kaliteli bir açılış yapıyor= Ferah ve taze turunçgiller ve biraz da hafif baharatlar... Açılışta ozon ve deniz kaynaklı etkiler de var. Bu etkiler sentetiklik olarak verilmiş. Ama kötü değil. Sonra bu, ozon/ akuatik etkiler devam ederken; sahneye aromatik otlar çıkmakta. Burada aynı minvalde vetiver benzeri notalar var. Ortalarda böylece yeşil bitkisel notaların egemenliği başlıyor.

Kapanışta da genellikle amber ve odunsu notalar kombinasyonuna tesadüf ediliyor. Tenden böylece ayrılıyor.

Her daim tatlımsı, taze, soğuk, sucul notalar var. Bunlara baharatlardan gelen hafif ve sıcak etkiler de katılıyor. Ne ki, baharatlar genel koku karakterinde etkin eleman değil; yardımcı unsur durumundadır. Diğer sucul- aromatik notaların arasına karışmış ve onlar gibi algılanan notalardır. Odunsu notalar ise kuru etkiler yapmakta. Genel hissiyat; aromatik otlar ve deniz esintilerinin merkezde olduğu yolundadır.

Koku düzlemi= Turunçgiller- ozon/ deniz notaları- aromatik otlar- amber- odunsu notalar. Genel gidişat böyleyken, diğer notalar yardımcı elemandır.

Derinlik ve konfor noktası= Aromatik otlar- amber- odunsu notalar. Bu çizgide kalıcılık ve kalite artmakta.

Şüphesiz yaz mevsimi parfümüdür. Ne var ki, amber ve odunsu notalar ekseninde kalıcılığı benim tenimde kuvvetli vurgular yaptı= Önce güçlü biçimde 12 saati buluyor, tene yakın duruyor. Sonra bir 4 saate değin hafif esintiler yapıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, yaz sezonuna yönelik, sucul/ denizel nüanslı bir parfümden bu kadar kalıcılık beklemiyordum.

Yeni yıkanmış çarşaflar, denizel etkiler, yağmur suyu, kolonya tarzına yakın koku karakteri, yağmurla yıkanmış bitkiler... bunları hatırlatıyor.

Bol bol sıkmakta bir sakınca olmaz. Günlük kullanıma uygundur. Güvenle kullanılabilir. Dengeli ve uyumlu aromalar var. Yalnızca açılışta ozon- deniz kaynaklı sentetiklik var. Her ortama uyum sağlar. Yumuşak, taze, otsu ve hafif tatlımsı etkilerle genel beğeniye yönelik bir yapı gösteriyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder