13 Şubat 2014 Perşembe

Hermes- Elixir des Merveilles Eau De Parfum / 2006
























Hermes- Fransız moda firmasıdır. Bu markanın bayan parfümleri arasında yer alan Hermes- Elixir des Merveilles Eau De Parfum isimli parfümü konuşacağız. Odunsu notalar, gurme notalar, amber, tütsü ve reçinelerle şekilleniyor. Oryantal- fujer grubunda gösterilmektedir.

Notaları Peru balzamı, vanilya şekeri, amber, sandal ağacı, tonka fasülyesi, paçuli, reçineler, karamel, meşe odunu, tütsü, portakal kabuğu ve sedir ağacı olarak açıklanıyor.

Hermes- Elixir des Merveilles Eau De Parfum isimli parfüm, baskın nota olarak, baştan sona değin pudralı sandal ağacını seçmiş görünüyor. Pudralı ve koyu sandal ağacı aromasıyla yapılan açılıştan sonra, orta bölümde sıcak, pudralı ve yanık- şekerli tonlamalar veren reçineler- karamel- tütsü- sandal ağacı katmanı ile karşılaşıyoruz. Bu aromalar neredeyse tek parça halinde tene oturuyor. Hızlı bir akışkanlıkla tene yakın kalıyor ve yapışkan hissiyat veriyor. Bu nedenle aşırı sıcaklık ve tatlılık meydana geliyor- tene dengeli sıkılmalıdır. Çok sıcak havalarda kullanılmaz. Kapanışta nispeten yumuşak ve ferah olabilen kremsi vanilya- amber vardır.

Hermes- Elixir des Merveilles EDP- sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanabilirsiniz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Koku karakteri gurme tarzıdır ve orta bölümden itibaren tekdüze ilerler. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı iki günü bulmaktadır. Bunda şekerli yapışkanlığın etkisi büyüktür. Gene aynı şekilde, fark edilirliği her daim yoğun ve saldırgandır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder