6 Şubat 2013 Çarşamba

Roberto Cavalli- Black EDT / 2006



























Roberto Cavalli, kıyafet, gözlük ve parfüm ( ilki 2002 ' de ) üreten İtalyan moda markası. İlk butiğini 1972 yılında açmış.

Genel karakteri, Lacoste (Silver) Pour Homme ile neredeyse aynı. Yalnız, kalıcılık, harman kalitesi, nota dengeleri bakımından ondan bir- iki gömlek üstün sayılır.

Aromatik ve ferah bir yapı gösteriyor. Güney Amerika ve Hindistan kökenli baharatların Akdeniz çiçekleri ile uyumlu ve yumuşak karışımı, teninizde daha önce alışılmadık bir tazelik ve dinamizm bırakıyor.



Üst- Kişniş, tarhun, bambu,

Orta- Lavanta, sardunya, beyaz biber;

Alt- Erz ağacı, hint baklası, misk.

Nota geçişleri uyumlu ve dengeli yapılmış. Kendi adıma, sentetiklik ve yapaylık hissetmedim. Baştan sona yumuşak, serin, ferah, taze ve hafif tatlımsı bir parfüm. Kalıcılık kuvvetli şekilde yarım gün sürüyor. Yaz esintilerini teninize taşıyan bir koku.

İlk sıkışta burnunuz tatlımsı baharlı ve meyvemsi bir rayiha almakta. Bu da kişniş aromasıdır. Sonra tarhun ve yumuşak odunsu aromalar alınmakta. Yani açılış meyve, otsu akor, odun gibi bir biçim almış. Serin ve taze bir başlangıç. Ve bu, parfüm tenden ayrılana değin böyle...

Orta notalarla birlikte çiçeklerin egemenliği başlıyor;  ama başlangıçtaki otlar, meyveler kendini alttan alta hissettirmekte.  Tatlımsı bir lavanta baş role geçmiş. Sonra hafif biberimsi bir rayiha, bu arada yoğun çiçek akorları... Genel hissiyat bu. Ortalardan itibaren kalıcılık başlıyor.

Daha sonra ise, parfüm tenden ayrılana değin  buruk bademsi notalar, değerli ağaçlar, misk ve tütsü benzeri aromalar hissediyorum. Aslında, son bölümde hafif tatlımsı baharatlar da var. Bu bölüm sıcak ve mistik notlar vermekte. Ve parfümün en güzel yeri burası. Çünkü buradaki aromalar zengin, derin, lüks ve sıradışı bir harmanla muhatap olmamız anlamına geliyor. İşte bu nedenle, Lacoste- Silver Pour Homme' dan daha kaliteli görünüyor... Evet, tatlı baharatlar, miskler, tütsüler, yumuşak odunlar, ağaçımsı notalar... ne ararsanız var. Sadece bu aromalardan bile müthiş bir parfüm yaratılabilir.

Hem sonra, baştaki otsu- meyveli- odunsu açılış alışılmadık bir tarzı yansıtıyor. Bir de yoğun ve egzotik çiçekleri, biberleri düşünün... Ne kadar kaliteli, üst düzey, yaratıcı bir parfümle karşılaştığımı görüyorum.

Yeni biçilmiş çimler, Muson ikliminin hakim olduğu, yağmur ormanlarıyla kaplı Güneydoğu Asya ülkeleri, biberli- baharatlı macunlar, vanilya ve badem aromalı kahve, Güney Fransa' nın lavanta tarlaları... Roberto Cavalli- Black, sizi egzotik coğrafyalara ve farklı kültürlere götürüyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder