22 Haziran 2014 Pazar

Slazenger Active Sport- Yeşil



Slazenger Active Sport- Yeşil olarak lanse edilen parfüm, genelde kolonya tarzına yakındır. Yaz mevsimi için ferah, taze ve dinamik bir koku biçiminde dizayn edilmiş. Fazla beklentiye girmeden kullanılabilir. Çöl sıcaklarında rahatlatıcı etkisi var. Günlük kullanımda her faaliyet için idealdir. Aromatik/ çiçeksi- baharatlı grubuna dahil edilebilir.

Üst- limon, bergamot, mandalina,

Orta- yasemin, laden otu, lavanta çiçeği, ıtır çiçeği, kişniş, karanfil, karabiber,

Alt- timber odunu, tonka fasülyesi, vanilya, amber.

Notalar böyle açıklanmış. Sade ve basit aromalar var. Ferah, canlı ve biraz asitli turunçgillerle başlıyor. Bergamot- limon sentezi var. Sonra tatlı lavanta kontrolünde aromatik otlar, pudramsı çiçekler ve baharatlı zencefil gibi bir karışım algılanıyor. Kapanışta da yumuşak odunsu notalar ve vanilyalı tatlı bir amber hissediyoruz.

Notalar genelde dengeli ve rafine olmuş. Rahatsız edici bir ayrıntı yok. Aromatik ot- çiçek- baharat düzleminde tene oturup güzelleşme başlar. Bu kısım, parfümü diğer benzer kokulara göre daha kaliteli ve kalıcı bir çizgiye getiriyor. Gene de odunsu notaların üzerinde biraz daha çalışılabilirdi. Aromatik hissiyat ise parfümün geneline egemendir. Dengeli bir tatlılık var. Bolca sıkılabilir. Tende kalıcılığı iyi sayılır. Ne var ki, fark edilirlik biraz zayıf kalmış. Geliştirilmesi gereken şeyler var...

Koku- 4 Kalıcılık- 3


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html








2 yorum:

  1. Barış Barış4 Aralık 2022 02:43

    Enteresan biçimde bana daha çok kış parfümü gibi geliyor kullanırken. Açılıştan itibaren kekremsi bir kokusu var. Kişnişten olabilir mi diye düşünüyorum. Notalar yerine oturduğunda ise hoş bir kokuya dönüşüyor. iyi bir f/p ürünü denebilir.

    YanıtlaSil
  2. bu nicos scupture kokusu değilmi

    YanıtlaSil